Justitsministeren vil bede om flere penge til jødebeskyttelse

Regeringen har planer om at bede Folketingets Finansudvalg om ekstra penge til beskyttelsen af de jødiske institutioner i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I kølvandet på terrorangrebet i København for en måned siden, der blandt andet ramte synagogen i Krystalgade, hvor en jødisk mand blev dræbt, har politikerne på Christiansborg erklæret sig parate til at øge jødernes sikkerhed.

Og i forbindelse med de kuldsejlede forhandlinger om regeringens terrorpakke har justitsminister Mette Frederiksen (S) nu planer om at sende endnu et såkaldt aktstykke til Folketingets Finansudvalg - denne gang for at bede om flere penge til beskyttelsen af de jødiske institutioner i Danmark. Det skriver dr.dk.

»Vi har behov for at højne sikkerheden omkring vores danske jøder. Ikke mindst på Carolineskolen og i synagogen i København,« siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

Et aktstykke er en ansøgning, som en minister kan sende til Folketingets Finansudvalg, hvis han eller hun har brug for flere af statens penge til sit område, end der er blevet bevilliget på finansloven. Hvis Finansudvalget siger god for den ekstra bevilling, svarer det til, at hele Folketinget har blåstemplet de ekstra penge.

Onsdag kom det frem, at justitsministeren vil bede Finansudvalget om 130 millioner kroner til at sikre beredskabet på den korte bane gennem et aktstykke, og nu vil hun så aflevere endnu et aktstykke til udvalget.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) er i gang med at afdække, hvordan der kan skabes bedre tryghed og sikkerhed for de danske jøder, og den vurdering vil danne grundlag for aktstykket, fortæller Mette Frederiksen til DR Nyheder.

Hun ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilke konkrete sikkerhedstiltag der er under overvejelse.

Onsdag aften blev forhandlingerne om terrorpakken afbrudt, fordi regeringen og blå blok ikke kunne blive enige om finansieringen af den 970 millioner kroner store pakke.

Det var det, der fik Mette Frederiksen til at melde ud, at hun nu har i sinde at bede om penge til det forhøjede beredskab gennem Finansudvalget.