Justitsminister svarer på kritik af registrering af udlændinge

Statsrevisorerne har kritiseret registreringen af nyankomne udlændinge i Danmark. I et samråd torsdag skal justitsminister Mette Frederiksen svare på det, som Dansk Folkeparti kalder »lemfældig omgang« med cpr-numre.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag skal justitsminister Mette Frederiksen (S) på et samråd svare på statsrevisorernes kritik af mangelfuld registrering af udlændinge, der kommer til Danmark.

I februar kritiserede statsrevisorerne, at der siden 1999 ikke har været styr på registreringen af nytilkomne udlændinge, hvor man i flere tilfælde ikke kan redegøre for, med hvilken begrundelse en person har fået et dansk cpr-nummer.

Statsrevisorerne kritiserede også, at det ikke er klart, hvilke myndigheder der er ansvarlige for registreringen af de nytilkomne.

Samrådet er indkaldt af Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), der altså vil have justitsministeren til at redegøre for, hvad regeringen vil foretage sig for at sikre, at der fremover sker en ordentlig registrering.

»Statsrevisorernes kritik af det offentliges mangelfulde registrering af udlændinge og bekymringen for en lemfældig uddeling af cpr-numre har været nævnt af os på en række møder. Det skete senest, da vi forhandlede rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Folketinget har ikke diskuteret det i dybden, men det burde vi gøre på et tidspunkt. Det her er jo ikke kun denne regerings problem. Det var der også under den tidligere regering,« sagde han, da kritikken kom frem.