Justitsminister skylder svar om jøders sikkerhed

I halvanden måned har flere partiers retsordførere ventet på svar fra justitsminister Mette Frederiksen, om hvordan myndighederne har øget sikkerheden for danske jøder.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) får nu kritik fra flere retsordførere for ikke at svare på spørgsmål, om hvordan myndighederne har øget sikkerheden for danske jøder, skriver Kristeligt Dagblad.

13. januar stillede Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper (Ø) og SFs retsordfører Karina Lorentzen (SF) spørgsmål til ministeren angående PETs revurdering af sikkerheden for religiøse mindretal i Danmark og de skridt, som ministeren ville tage for at sikre deres beskyttelse i lyset af terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris.

Justitsminister Mette Frederiksen har dog endnu ikke svaret.

»Det er under al kritik. Ministeren har jo overskredet tidsfristen på et vigtigt og forholdsvist simpelt spørgsmål. Det burde ikke være så svært at svare på, om man har revurderet sikkerheden eller ej,« siger Pernille Skipper til avisen.

Ugen efter angrebet mod Charlie Hebdo sagde Mette Frederiksen efter et møde med Det Jødiske Samfund, at beskyttelsen af danske jøder, der følte sig truet efter angrebet i den franske hovedstad 7. januar, ikke måtte blive et spørgsmål om ressourcer.

Tidsfristen for svar på udvalgsspørgsmål lyder ifølge »Håndbog i Folketingsarbejdet« på fire uger.

Det er ikke lykkedes Kristeligt Dagblad at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen.