Justitsminister indkaldt til hastedebat om Grimhøj-moské

Et bredt flertal i Folketinget hasteindkalder justitsministeren til debat om mulighederne for at få drejet nøglen om på den kontroversiel Aarhus-moské på Grimhøjvej.

Justitsminister Mette Frederiksen bliver nu indkaldt til en hasteforespørgselsdebat om mulighederne for at lukke den omstridte Grimhøjvej-moské i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Justitsminister Mette Frederiksen (S) bliver nu indkaldt til en hasteforespørgselsdebat om mulighederne for at lukke den omstridte Grimhøjvej-moské i Aarhus.

Samtlige Folketingets partier undtagen Enhedslisten står bag indkaldelsen, skriver DR Nyheder.

Indkaldelsen kommer efter DR-dokumentaren »Den fordømte moské«, hvor moskéens formand, Oussama El Saadi, udtrykker sympati for terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) og modstand mod demokrati.

Østjyllands Politi har tidligere vurderet, at 22 ud af 27 personer fra politikredsen, som har deltaget i krigen i Syrien, har haft deres gang i moskéen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), er glad for, at så mange partier bakker op om forespørgselsdebatten.

»Grimhøj-moskéen er med til at udklække terrorister, og det bliver vi nødt til at stoppe. Med en hasteforespørgsel kan vi pålægge justitsministeren at undersøge mulighederne for at lukke moskéen,« siger Martin Henriksen til DR Nyheder.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), mener, at en hasteforespørgsel er en oplagt mulighed for hele Folketinget at tage afstand fra moskéens holdninger, som hun kalder »ekstreme«.

Trine Bramsen er dog ikke sikker på, at en lukning af moskéen er den rigtige vej at gå:

»Jeg er ikke sikker på, at det hjælper at lukke moskéen. Det er holdningerne, vi skal bekæmpe, og de bor ikke i mursten - de bor i mennesker,« siger hun.