Justitsminister: Der skal være bedre styr på tålt ophold

De danske myndigheder skal have bedre styr på udlændinge på tålt ophold, siger justitsministeren, efter ti af dem er forsvundet.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske myndigheder skal have bedre styr på de udlændinge, der befinder sig i Danmark på såkaldt tålt ophold. Det siger justitsminister Mette Frederiksen (S) til TV 2 News.

Hun kalder det for »dybt utilfredsstillende, hvis der er mennesker på tålt ophold, vi ikke ved hvor er«.

Flere gange om ugen burde omkring 65 udlændinge med en tilladelse til at være i landet på tålt ophold dukke op hos politiet i Center Sandholm for at vise, at de stadig er her.

Men tallet er nærmere 55, viser et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik. Og det fik lørdag Venstre og Dansk Folkeparti til at lange ud efter regeringen.

Tålt ophold dækker over personer, som den danske stat har nægtet opholdstilladelse, hvis de for eksempel har begået alvorlig kriminalitet eller vurderes at være til fare for staten. De danske myndigheder kan dog ikke sende dem hjem, da de risikerer at blive dræbt, tortureret eller forfulgt i deres hjemland.

Mette Frederiksen understreger, at de pågældende personer ikke er ønsket i Danmark, og at det er problematisk, hvis de er gået under jorden og gemmer sig for politiet. Det er nemlig vigtigt, at myndighederne ved, hvor de er, siger hun til TV 2 News.

»Hvis de er gået under jorden, og de på den måde snyder politiet, så er vi nødt til at stramme indsatsen,« siger hun og tilføjer:

»Jeg har bedt politiet, Udlændingestyrelsen og Justitsministeriet om at få bedre styr på det her område.