Justitsminister »ærgerlig« over problemer i Irak-kommission

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at der har været problemer med at få Irak-kommissionen i gang med dens arbejde, erkender justitsminister Mette Frederiksen, der håber på en snarlig afklaring om samarbejdsvanskelighederne.

Endnu en gang er regeringens Irak-kommission kommet til diskussion. Det sker ifølge B.dk, efter at det er kommet frem, at Justitsministeriet stadig ikke har grebet ind over for de samarbejdsproblemer, der er internt mellem kommissionens medlemmer, og som i efteråret blev brugt som en del af forklaringen på, at kommissionens arbejde er væsentligt forsinket.

»Jeg tror, at jeg har det som de øvrige medlemmer af Folketinget. Når der bliver nedsat en kommission, som skal se på noget vigtigt og væsentligt såsom dansk krigsdeltagelse, så er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at kommissionen af forskellige årsager har haft svært ved at komme i gang med dens arbejde. I lighed med andre håber jeg på en snarlig afklaring,« siger justitsminister Mette Frederiksen (S).

B.dk skriver, at det i november kom frem, at Irak-kommissionen ikke kan nå at gennemgå dokumenterne om krigene i Irak og Afghanistan og deres grundlag. Samtidig kom det frem, at medlemmerne af kommissionen kæmpede med intern uenighed, hvilket tilsyneladende forhalede processen.

»Jeg er bekendt med, at der er samarbejdsvanskeligheder. Og jeg synes jo ikke, at det er godt, når vi nedsætter en kommission, at man så tilsyneladende ikke kan finde ud af at arbejde sammen. Og det er jo det, som Justitsministeriet har brugt noget tid på at få afklaret - hvad indholdet af samarbejdsproblemerne er, og hvordan vi får dem løst,« siger Mette Frederiksen.

Spørgsmål: Så hvad vil du gøre nu?

»Lige nu afventer jeg den videre proces i lighed med de øvrige medlemmer af Folketinget,« siger justitsministeren.

Tirsdag melder flere borgerlige partier ud, at de er parate til at trække stikket og lukke regeringens Irak-kommission, som har kostet staten 7,4 millioner kroner. Imens står både SF og Enhedslisten dog fast på en undersøgelse af Danmarks krigsdeltagelse i 00erne.