Justitministeren sætter politiet ind mod trusler på internettet

Politiets nye center for cyberkriminalitet skal sættes ind i kampen mod trusler på internettet, oplyser justitsministeren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun opklaring af hackerangreb, bekæmpelse af internetsvindel og optrevling af pædofiliringe, der står på arbejdslisten hos politiets nye nationale center for cyberkriminalitet, NC3. Det skriver Information.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) oplyser nemlig i en række svar til Folketingets Retsudvalg, at en anden opgave bliver at holde øje med trusler på internettet, herunder på de sociale medier.

»NC3 vil i løbet af efteråret 2014 yderligere styrke indsatsen med at følge udviklingen inden for forskellige kriminalitetsformer på nettet til brug for udarbejdelse af analyser og trusselsvurderinger. I den anledning vil NC3 være til stede i visse af de fora, hjemmesider med videre på internettet, som erfaringsmæssigt anvendes til strafbare forhold,« skriver Karen Hækkerup ifølge Information.

Partier på både venstre og højre side af Folketinget er tilfredse med, at justitsministeren sætter politiets nye center for cyberkriminalitet ind mod internettrusler og andre strafbare forhold.

»Politiet har haft svært ved at håndhæve loven på internettet, fordi man ikke har haft ressourcer til det, så det er godt, at man endelig systematisk forholder sig til problemet, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), til Information.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), understreger dog, at der skal være grænser for politiets overvågning.

»De sociale medier er en stor del af vores verden - og en virkelighed vi agerer i - og de kan være med til at radikalisere og skade andre mennesker samt blive til trusler og hadsk tale. Så der er bestemt god grund til at være til stede, men det skal selvfølgelig ikke være på en måde, hvor politiet overvåger og registrerer ganske tilforladelige politiske - eller andre - diskussioner på internettet,« siger hun til avisen.