Juncker vil arbejde for fælles minimumsløn i EU

Den muligvis kommende formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, har i sin tale i Strasbourg tirsdag erklæret, at han blandt andet vil arbejde for en fælles europæisk minimumsløn.

Foto: VINCENT KESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort tid inden EU-parlamentarikerne tirsdag skal stemme om, hvorvidt Jean-Claude Juncker skal være den næste formand for EU-Kommissionen, har Juncker holdt tale i Strasbourg, hvor han løftede sløret for noget af det politiske program, han vil gennemføre, hvis han sætter sig på posten.

Og står det til Juncker, skal vi blandt andet have introduceret en minimumsløn i alle EUs medlemslande. Det skriver Reuters.

»Alle lande i den europæiske union skal have en minimumsløn og en garanteret minimumsindkomst,« sagde Juncker i talen ifølge Reuters.

Juncker har tidligere udtalt, at han foretrækker, at hvert enkelt EU-land fastsætter en minimumsløn ud fra den gennemsnitlige indkomst i det pågældende land.

I sin tale tirsdag formiddag i Strasbourg sagde Juncker også, at han vil beskytte offentlige erhverv fra privatisering, og at han inden for de første tre måneder som formand for Kommissionen vil sætte gang i en vækstplan for Europa.

Når Jean-Claude Juncker tirsdag eftermiddag formentlig kan kalde sig formand for EU-Kommission, kan han se frem til fem år som den mest magtfulde mand i EU.