Joy Mogensen vil søge råd hos eksministre med småbørn

Ny kulturminister skal blandt andet stå i spidsen for medieforhandlingerne. Hun går på barsel i efteråret.

Mette Bock overdrog torsdag Kulturministeriet til Joy Mogensen. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kultur- og kirkeministerposten skiftede torsdag hænder fra Liberal Alliances Mette Bock til Joy Mogensen (S), der ind til nu har været borgmester i Roskilde.

38-årige Joy Mogensen er gravid, og hun forventer at gå på barsel til oktober. Derfor skulle hun da også lige tænke sig om en ekstra gang, før hun sagde ja til posten, fortæller hun.

Men hun er ikke den første minister til at gå på barsel undervejs, og derfor vil hun høre dem om deres erfaringer.

»Jeg vil tage kontakt til de ministre, der har prøvet at blive mødre, mens de har siddet i embedet, og tage inspiration derfra,« siger hun.

Blandt andre Ellen Trane Nørby (V), afgående sundhedsminister, været på barsel i løbet af sin ministertid.

Netop Joy Mogensens graviditet kom i fokus op til folketingsvalget, hvor hun annoncerede, at hun skal være alenemor, da hun er blevet gravid med donorsæd.

I den forbindelse kritiserede partifællen og folketingskandidaten Simon Simonsen på Facebook, at nogle kvinder - ligesom Joy Mogensen - vælger at få børn alene.

Efter hans opfattelse har børn brug for to forældre.

Som kultur- og kirkeminister skal Mogensen blandt andet stå i spidsen for medieforhandlingerne.

Adspurgt om, hun vil ændre i medieforliget, svarer hun:

»Vi skal samle de partier, som støtter den nuværende regering og finde ud af, hvordan vi skal revidere det. Men det skal jeg tale med de nuværende ordførere om,« siger hun.

I den regeringsaftale, som de røde partier er enige om, fremgår det, at dansk public service skal styrkes. I de kommende medieforhandlinger vil Joy Mogensen da også især have fokus på public service.

»Public service og hele børne- og ungeområdet er rigtig centralt for mig. Hvis vi fra begyndelsen får vænnet børn til at bruge danskproduceret indhold - herunder public service-programmer - så er det rigtig vigtigt for deres medievaner resten af livet.«

»Men der vil selvfølgelig være andre ting, der også skal tages med i betragtning,« lyder det fra Joy Mogensen.

Foreløbig skal viceborgmester Poul Andersen (S) overtage borgmesterposten efter Joy Mogensen i Roskilde.

Den afgående borgmester lægger ikke skjul på, at det er med stor vemod, at hun tager afsked med arbejdet i sin hjemby.

»Men når statsministeren ringer og siger, at hun godt kan bruge én på holdet, så tror jeg, at man har en service-agtig tilgang til det. Det har jeg i hvert fald. Så skal man også stille op og yde det bedste, man kan.«

/ritzau/