Journalist kræver undskyldning fra DF

Opdateret: Den journalist, som DF-pressemedarbejder har beskyldt for at have løse håndled, kræver personlig undskyldning fra Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- En undskyldning direkte til mig vil være på sin plads.

Sådan lydet det fra journalisten Christoph Bastrup, der skriver for det homoseksuelle website www.XQ28.dk.

Hans krav kommer, efter pressemedarbejder i Dansk Folkeparti Helene MacCormac i en mail, som hun ved en fejl har sendt til pressen, har kaldt Christoph Bastrup for "journalisten med de løse håndled". Det har pressemedarbejderen efterfølgende undskyldt for på berlingske.dk.

Fakta: Her er mail-korrespondancen

Men mener Helene MacCormac undskyldningen alvorligt, bør hun rette den personligt, mener Christoph Bastrup, som kalder karakteristikken "nedladende":

- Hun kender mig ikke, og ved ikke hvem jeg er. Jeg har absolut ikke løse håndled. Og jeg går ikke i pink tøj med en Gucci-taske over armen, eller hvad hun Dansk Folkepartis pressemedarbejder nu forstiller sig. Jeg har ikke engang oplyst hende om, at jeg er homoseksuel, så jeg forstår ikke, at hun kan komme med den udmelding. Hun bør skrive en mail til mig eller ringe til mig og undskylde, siger Christoph Bastrup.

I modsætning til de Radikale mener han dog ikke, at sagen bør føre til en fyring af pressemedarbejderen. Det er tilstrækkeligt, at hun har fået en skriftlig advarsel fra partiets pressechef, mener han.

- Sagen er for latterlig til, at hun skal ryge på det. Men jeg er glad for, at hun har fået en advarsel, siger han.

Samarbejdet fortsætter

I en henvendelse til berlingske.dk gør Helene MacCormac opmærksom på, at hun nu har undskyldt over for journalisten.

- Jeg har givet ham en undskyldning, fordi jeg ikke har noget belæg for at sige, at han har løse håndled. Og jeg er rigtig, rigtig glad for, at han har accepteret undskyldningen, siger Helene MacCormac.

Hun tilføjer, at de nu vil fortsætte deres gode mailkorrespondance om Dansk Folkeparti eventuelle deltagelse i Copenhagen Gay Pride i august.