Jonas Dahl: »Jeg har ikke besluttet mig«

Afgående skatteminister Jonas Dahl har endnu ikke besluttet sig for, om han stiller op til formandsvalget i SF.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Afgående skatteminister Jonas Dahl (SF) afviser ikke, at han stiller op til posten som SFs næste formand.

»Jeg har ikke besluttet mig endnu, og det er ikke noget, man afklarer i løbet af et par timer,« siger han ifølge TV 2 News.

Torsdag trak SF sig fra regeringen, og samtidig meddelte formand Annette Vilhelmsen (SF), at hun også trækker sig. Det har torsdagen igennem skabt spekulationer om, hvem der skulle overtage posten.

Kort tid efter Annette Vilhelmsens pressemøde torsdag blev den afgående transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) bragt i spil, da SFs nye gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge (SF), pegede på hende som ny SF-formand.

»Nu er det så mit meget store håb, at Pia Olsen Dyhr vil stille sig til rådighed som formandskandidat. Pia er stærk, driftsikker, dygtig, klog og en fantastisk dygtig forhandler. Alt det får SF brug for nu,« skriver Pernille Vigsø Bagge på sin Facebook-profil

Pia Olsen Dyhr nævnes af flere som en af favoritterne til formandsposten, og hun har hverken be- eller afkræftet, om hun stiller op.

Det har derimod afgående miljøminister Ida Auken (SF) og partiets næstformand Mette Touborg (SF), som er borgmester i Lejre. De har begge sagt, at de ikke stiller op.

Også afgående sundhedsminister Astrid Krags navn er torsdag blevet nævnt. Hun fik dog sat en tyk streg under, at hun ikke er i spil som SF-formand, da hun torsdag eftermiddag skiftede parti til Socialdemokraterne. Astrid Krag tabte i det seneste formandsvalg til Annette Vilhelmsen i efteråret 2012.