Jørgen Poulsen stiller op for Ny Alliance

Dagens mand må være Røde Kors’ generalsekretær Jørgen Poulsen. Han bliver ifølge Berlingske Tidendes oplysninger torsdag præsenteret som folketingskandidat for Ny Alliance.

Jørgen Poulsen, generalsekretær i Dansk Røde Kors - nu med en mulig politisk fremtid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generalsekretær Jørgen Poulsen fra Dansk Røde Kors bliver valgkampens første kanin.

Til stor overraskelse bliver han i dag opstillet til folketingsvalget for Ny Alliance erfarer Berlingske Tidende. Og det er en stor kanin. For Jørgen Poulsen er netop blevet kåret som den mest troværdige organisationsleder i Danmark.

Jørgen Poulsen kandidatur kommer i kølvandet på, at Ny Alliance i går også præsenterede Lars Kolind, tidligere topchef i Oticon, som ny kandidat på Fyn.

64-årige Jørgen Poulsen har været generalsekretær gennem 14 år for Dansk Røde Kors, og er en mand, der passer som støbt ind i partiets profil på bl.a. indvandrer- og asylområdet, hvor netop de Røde Kors-drevne asylcentre i forgårs kom i fokus, da regeringen fremlagde et forslag om at tilbyde 60 afviste asylfamilier ophold uden for centrene.

Ser man tilbage på de seneste ugers mediedækning af Jørgen Poulsen, kan han heller ikke ønske sig en bedre optakt til sin politiske karriere.

For det første udkom en portrætbog af den journalistuddannede Poulsen så sent som i går. Bogen er blevet vel modtaget og fik bl.a. fem stjerner i Jyllands-Posten. Og for at det ikke skal være nok, udnævnte Berlingske Tidende ham tidligere på måneden til den mest troværdige organisationsleder i Danmark i dag.

»Det er jo netop tillid, Dansk Røde Kors bygger på. De mennesker, der giver deres tid og penge til Røde Kors, skal jo kunne regne med os,« lød det i den forbindelse fra en glad generalsekretær.

Som bekendt handler politik også om tillid. Så hvis man udskifter »Dansk Røde Kors« med »dansk politik« i ovenstående citat fra Poulsen, kan meget tyde på, at Ny Alliance har fået fingrene i en potentiel stemmesluger.

På privatfronten er Jørgen Poulsen et klassisk eksempel på en mand, der gennem hårdt arbejde og social indignation har arbejdet sig frem i verden.

Hans opvækst foregik på et beskedent husmandssted i Sønderjylland, og siden tog han »verdens brændpunkter som sit bagtæppe,« som det lyder i reklamematerialet for den aktuelle portrætbog med titlen »Storyteller«. Her beskrives hans livs mange roller, blandt andet som antikvitetshandler, atomvåbenmodstander, krigsreporter og far til fire.