Jørgen Poulsen er en kvindemagnet for NA

Jørgen Poulsen vil især trække kvindelige radikale vælgere til Ny Alliance. Lars Kolind appellerer til mændene på midten.

Både Jørgen Poulsen og Lars Kolind er klare gevinster for Ny Alliance, vurderer valgforsker ved Københavns Universitet Hans Jørgen Nielsen. Spørgsmålet er, hvor de vil trække stemmer fra.

- Jeg tror, at det især vil gå ud over De Radikale, men en del af deres stemmer vil nok også komme fra De Konservative, siger Hans Jørgen Nielsen, der formelt er pensioneret, men stadig aktiv som valgforsker ved Institut for Statskundskab i København.

Stillet skarpt op vil Poulsen trække kvindelige vælgere til Ny Alliance, mens Kolind appellerer mere til mændene.

- Det er først og fremmest kvinder, som vil stemme på Jørgen Poulsen, ingen tvivl om det!, siger valgforskningens grand old man.

Jørgen Poulsen står som generalsekretær for Røde Kors for de bløde værdier og kvinder ligger traditionelt længere til venstre end mændene på den politiske skala.

- Både Poulsen og Kolind appellerer til forholdsvist borgerlige mennesker. Men hvor Poulsen står for de humanistiske værdier og taler til folk, der ikke stemmer efter økonomi og den slags. Så stor Kolind med en mere socioøkonomisk profil og kunne tale til iværksættertyperne hos Konservative, siger Hans Jørgen Nielsen, der ikke mener at Kolind vil trække stemmer længere til venstre end Radikale.

Jørgen Poulsen kunne til gengæld godt komme til at trække stemmer fra SF, mens hans appel til socialdemokratiske vælgere vil være begrænset:

- De vælgere, som er tilbage i Socialdemokratiet, er mere interesse-fikserede, og Poulsens bløde værdier vil ikke appellere til dem, mener Hans Jørgen Nielsen.

Han mener ikke de to nye NA-kandidater vil gøre nævneværdigt indhug hos Venstre.

- Jørgen Poulsen kommer nok ikke til at tale ret meget om topskat ...