Jørgen Poulsen bøjer sig for Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti og Ny Alliance kom – endnu en gang – på kollisionskurs i går. Stridspunktet var denne gang generalsekretær Jørgen Poulsens løn fra Dansk Røde Kors under valgkampen, som han sidst på eftermiddagen valgte at frasige sig.

Dansk Røde Kors’ generalsekretær Jørgen Poulsen bliver modtaget af Naser Khader og Anders Samuelsen i Ny Alliances parti­kontor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Dansk Folkeparti valgte i går at give Jørgen Poulsen, generalsekretær i Dansk Røde Kors, en brandvarm velkomst til den politiske virkelighed.

Kun godt tre timer efter, at 64-årige Poulsen annoncerede sit kandidatur for Ny Alliance, anklagede Dansk Folkeparti ham for indirekte at misbruge Røde Kors-penge til at føre valgkamp for. Jørgen Poulsen tjener over 80.000 kr. om måneden, og tog i går orlov – med løn – for at føre valgkamp.

Men efter DFs kritik valgte Jørgen Poulsen sidst på eftermiddagen at droppe sin løn under orloven med den begrundelse, at hans kandidatur for Ny Alliance ikke skal handle om løn eller ej.

Efter udfaldet mod Jørgen Poulsen kan forholdet mellem de to partier kun siges at være forværret. Og det på trods af at de ifølge flere meningsmålinger er tvangsindlagt til at tale sammen efter valget som støttepartier for en fortsat Fogh-regering.

»Alle tal peger på, at vi kommer til at sidde som den afgørende faktor efter valget – og det er jo her, hvor DF tidligere har været placeret. Derfor forsøger de at finde alt det skidt frem, de kan – og der kommer sikkert mere. Og derudover synes jeg ikke, det vedkommer Dansk Folkeparti eller andre, hvilke ansættelsesvilkår Jørgen Poulsen har,« siger Leif Mikkelsen fra Ny Alliance.

Sagens hovedperson, den nu ulønnede Jørgen Poulsen, vil fremover i valgkampen nu hellere tale politik end penge. Med hans egne ord har Ny Alliance nu fået en mand, der vil slå på tromme for værdier, medmenneskelighed, bredt samarbejde og i det hele taget »at gøre noget godt for Danmark og danskerne«:

»Vi skal forsøge at bygge Danmark op i stedet for at rive ned. Og så skal vi have vendt værdikampen fra, at mennesket er dets eget centrum, til at man kan se lidt længere frem end til sin egen næsetip,« siger han.

I tirsdags fremlagde regeringen forslag om, at 60 afviste asylfamilier må flytte ud af centrene til boliger, som Røde Kors administrerer. Et forslag som Dansk Folkeparti straks modsatte sig. Og også et forslag som Jørgen Poulsen finder utilstrækkeligt – dog af den modsatte årsag.

Børn bliver syge
»Det er jo et skoleeksempel på, at Anders Fogh ikke engang kan gennemføre selv en lille forbedring med det flertal, han har i dag. Det siger alt om, hvorfor der er brug for Ny Alliance. Der sidder mennesker i asylcentrene år efter år uden at få afklaring på deres forhold. Det er fuldstændig vanvittigt, at både de voksne og børnene bliver syge af ventetiden. Løsningen på det er amnesti til de mennesker,« mener han.

Jørgen Poulsen fortæller, at han gennem længere tid har talt med sin mangeårige ven Lars Kolind om at stille op for partiet – noget de altså i denne uge begge valgte at gøre.

Poulsen og Kolind sidder også i VL-gruppe 13, et netværk for nogle af de mest indflydelsesrige personer i Danmark inden for bl.a. erhvervs- og organisationsverdenen, hvor man bl.a. også finder så forskellige medlemmer som socialdemokraternes Christine Antorini, LD-direktør Jeppe Christiansen og erhvervsmanden Fritz Schur.

Og trods Dansk Folkepartis krigserklæring fastholder han som en rigtig Ny Alliance-mand muligheden for et samarbejde med alle efter valget:

»Det som er godt for Danmark og danskerne skal fremmes uanset afsender. Ny Alliances metode er at gå ind og gøre noget konstruktivt, uanset hvem det er med.«

Ny Alliance har også råbt højt om en skatteprocent på 40. På det punkt har Jørgen Poulsen ikke andre kommentarer, end at Anders Samuelsens regnestykke lyder »genialt«.