Jeppe Kofod klar til sit politiske comeback

Jeppe Kofod blev mødt med klapsalver i aftes på Bornholm. De næste dage skal fremtiden drøftes med Socialdemokraternes ledelse. VIDEO: Jeppe Kofod forklarer sig til sin bornholmske kreds

Foto: Scanpix

Jeppe Kofod er tilbage i Folketinget i næste uge. Onsdag aften blev han genvalgt som Socialdemokraternes spidskandidat på Bornholm, og nu sætter han kursen tilbage mod Christiansborg.

- Jeg er parat til at trække i arbejdstøjet og i næste uge stille og rolig begynde min kamp tilbage til dansk politik, siger Jeppe Kofod til TV2.

Jeppe Kofod trak sig efter påsken fra sine ordfører- og udvalgsposter, da det kom frem, at han havde haft et seksuelt forhold til en 15-årig pige ved en DSU-konference i Esbjerg.

Torsdag skal den bornholmske spidskandidat have en snak med den socialdemokratiske gruppeformand i Folketinget, Carsten Hansen, om sin fremtid i partiet, men Hansen vil ikke sige noget om, hvad Kofod skal lave.

- Fra mine samtaler med ham ved jeg, at han er indstillet på, at han skal tilbage, og så må vi se, hvor han kan lægge sin arbejdskraft. Men det er klart, at jeg også vil lytte til, hvad Jeppe selv siger, siger Carsten Hansen til Ritzau.

Hovedpersonen selv var udenrigsordfører, inden han meldte sig syg på grund af sagen fra Esbjerg. Men han er klar over, at det i første omgang bliver svært at komme tilbage til en ordførerpost, og derfor fokuserer han i første omgang på poster i nogle af Folketingets udvalg.

- Jeg starter på en frisk i næste uge og skal med min gruppeledelse finde ud af, hvilke udvalgsposter jeg kan bestride. Jeg glæder mig til at få udvalgsposter og begynde arbejdet, siger Jeppe Kofod til TV2.

Han blev på generalforsamlingen i Aakirkebyhallerne mødt af klapsalver efter genvalget som spidskandidat.

Anette Stæhr, socialdemokratisk kredsformand på Bornholm, siger også til Ritzau, at hun betragter sagen som afsluttet, så Kofod dermed kan genoptage sin arbejde i Folketinget.

- Generalforsamlingen var præget af stor opbakning til Jeppe Kofod. Nu drejer det sig om, at han skal tilbage til sit arbejde, siger kredsformanden.

/ritzau/