Jens Rohde: Venstre svigter fuldstændig sit DNA i EU-debat

»Løkke har glemt, at hvis nogen har et medansvar for EU’s arkitektur, er det Venstre,« siger det tidligere Venstre-medlem.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde langer torsdag ud efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som han mener svigter i den danske EU-debat.

Det skriver Avisen.dk.

Og Europa-politikeren, der sidste år skiftede sin Venstre-partibog ud med Radikale, lægger ikke fingre imellem i kritikken af sin tidligere formand.

»Venstre svigter jo fuldstændig sit eget DNA. Løkke har glemt, at hvis nogen har et medansvar for EU’s arkitektur, er det Venstre.«

»Så Venstre har i den grad et medansvar for arkitekturen i EU, og alligevel hører man ikke andet end skidtsnak og kritik. Man pisser på fællesskabet, og bagefter siger man, at det lugter. Man vil ikke give fællesskabet de instrumenter, der skal til for at håndtere for eksempel flygtningesituationen på europæisk niveau, og bagefter kritiserer man fællesskabet for ikke at levere løsninger. Sådan er det hele tiden,« siger Jens Rohde.

Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard føler sig ikke truffet af de hårde angreb og fremhæver, at Jens Rohdes udsagn også skal ses i lyset af, at han er konvertit.

»Jeg kan også glæde Jens Rohde og andre kritikere med, at Venstre allerede er i fuld gang med at genrejse den danske EU-debat og samler en række pro-europæiske kræfter for deltage,« siger han til Avisen.dk.