Jens Rohde: Lad Thulesen Dahl danne regering

Venstre EP-medlem, Jens Rohde, mener, at Kristian Thulesen Dahl bør påtage sig ansvaret for at danne en ny regering. DFs ageren er absurd, tordner Venstre-profilen på sin Facebook-profil.

Jens Rohde (V) mener, at DFs Kristian Thulesen Dahl skal være »kongelig undersøger«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

Det kan godt, at Venstres EP-medlem, Jens Rohde (V) er beskæftiget med EU-politik i Bruxelles, men det har traditionelt ikke afholdt det tidligere folketingsmedlem fra at blande sig i debatten i den danske andedam.

Og nu giver Jens Rohde så også sit besyv med i de aktuelle øvelser med at danne en blå regering. Og det er ikke et kedeligt af slagsen.

Han mener nemlig, at det bør være DFs formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der skal lede an i bestræbelserne med at danne en regering.

»Jeg synes, at V, K og LA skulle enes om at gøre Kristian til kongelig undersøger. Dansk Folkeparti er det største parti i blå blok. Så må vi jo se, om det også i den situation vil prøve at fortælle historien om, at man får laaangt mere indflydelse ved at stå uden for regering,« skriver han i et indlæg på sin Facebook-profil, der allerede bliver delt flittigt på det sociale medie.

(Denne opdatering er korrigeret en smule fra sit udgangspunkt, da ironien og formålet visse steder ikke helt blev forstå...

Posted by Jens Rohde on 21. juni 2015

»Det er fuldstændig absurd, at et parti, der kan vælge og vrage mellem de tungeste ministerposter, forsøger at bilde folk ind, at der er større indflydelse uden for regering end indenfor. Det er i virkeligheden en tilståelsessag...,« skriver han videre.

Torsdagens valgresultat har efterladt blå blok i den penible situation, at Dansk Folkeparti er blokkens største parti, men da Kristian Thulesen Dahl og partifællerne er forbeholdne ved at skulle træde ind i en regering, har man ladet det være op til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V) at være forhandlingsleder ved de såkaldte dronningerunder.

Lørdagen blev brugt på at undersøge muligheden for en flertalsregering, hvor alle fire partier i blå blok deltager, men de foreløbige forhandlinger tyder på, at det kan blive vanskeligt at findes fælles fodslag om en sådan konstellation.

Derfor ventes det, at Lars Løkke Rasmussen vil søge mandat til en ny dronningerunde, hvor en anden konstellation skal efterprøves.

For lidt over et år siden gjorde Jens Rohde sig ligeledes bemærket på den politiske scene herhjemme, da han som en af de første Venstre-politikere åbent krævede Lars Løkke Rasmussens afgang i sagen om partiformandens tøjindkøb for 152.000 kroner.