Jens Rohde i intern orientering før krisemøde: Sofie Carsten Nielsen har rakt hånden ud

Den radikale Jens Rohde, der offentligt har støttet partifællen Ida Auken, da hun angreb den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, er efter en samtale med Sofie Carsten Nielsen klar til at se fremad. Det viser en skrivelse, som TV 2 har set inden krisemødet.

Jens Rohde forklarer, at de Radikale nu må komme videre, og at dette skal ske med Sofie Carsten Nielsen som leder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ifølge TV 2 har det radikale folketingsmedlem Jens Rohde haft »en god lang snak« med R-leder Sofie Carsten Nielsen forud for det krisemøde, partiet holder søndag eftermiddag.

Det skriver TV 2, der har set en intern orientering, som Jens Rohde her til formiddag har sendt til sin kreds.

»Sofie rækker hånden ud – også til Ida (Auken, red.). Og det er godt nok for mig. Alt det andet er en køkkenmødding og historie, og det skal vi videre fra,« skriver Jens Rohde ifølge TV 2.

Jens Rohde skriver også, at de Radikale lukker et kapitel og ser frem mod et nyt med Sofie Carsten Nielsen i spidsen for partiet.

Beskyldninger om løgne og nye afsløringer

Den seneste tid har et offentligt skænderi udspillet sig. Konflikten tog til i styrke, da Ida Auken, der i øjeblikket er sygemeldt, på Facebook beskyldte den nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, for at have kendskab til flere sager med Morten Østergaard, end hun havde givet udtryk for, og at hun i øvrigt holdt hånden over Morten Østergaard.

Sofie Carsten Nielsen svarede igen ved at afvise Ida Aukens påstande og ved at anklage Ida Auken for at forsøge at »destabilisere partiet«.

Efterfølgende har både Jens Rohde og Martin Lidegaard skrevet indlæg på Facebook til støtte for Ida Auken.

Partiet ønsker ikke at oplyse, hvor krisemødet finder sted. Ifølge Berlingskes oplysninger skulle det have været afholdt på Christiansborg, men er nu blevet flyttet til en hemmelig lokation.