Jens Rohde bryder i gråd under radiointerview efter dramatisk døgn: »Vi har alle tabt«

Den radikale politiker Jens Rohde kalder det seneste døgn for »rædselsfuldt«.

Jens Rohde er dybt berørt oven på det seneste døgn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikales folketingsmedlem Jens Rohde forlod gårsdagens dramatiske gruppemøde på Den Sorte Diamant ad bagdøren.

I dag troppede han op i radioprogrammet »Tal til mig« på P1 stærkt berørt og følelsesladet oven på gårsdagens begivenheder, som han kaldte for »rædselsfulde«, efter at Morten Østergaard trak sig som partileder på grund af den måde, han havde håndteret sagen om sit eget overgreb på kollega Lotte Rod.

»Alle har tabt. Alle i Det Radikale Venstre har tabt,« siger han.

»Sexismedebatten synes jeg også har tabt. Nu må vi se, hvordan tingene ... men lige nu og her er alle jo vrede. Det fører ikke noget med sig. Så lige nu tænker jeg bare, puh, efterårsferie. Og så må alle sunde sig. Og hvad Morten angår, er jeg helt sikker på, at han kommer stærkt igen. Men problemet er jo, at….«

Jens Rohde sukker dybt og går i stå. Han holder en lang pause, inden værten på programmet spørger, hvad det er, han bliver ked af.

»Det hele,« siger Jens Rohde med grådkvalt stemme.

»Men man kan jo ikke bare...undskyld!,« siger Jens Rohde og stopper igen kortvarigt op.

»Man kan ikke sige noget rigtigt i det her, og derfor giver det vel næsten ikke mening at sige noget.«

Værten: Er det fordi, der er en kollega, du har kendt i lang tid, som er blevet ked af det?

»Nej, det er jo det hele altså. Jeg tror bare, vi allesammen i den radikale gruppe havde nogle rædselsfulde timer. Og det sidder, og jeg er et følelsesmenneske, og det tager lidt tid sådan lige at få det ud,« siger Jens Rohde.

Han fortæller videre, at det er hårdt at se alle de mennesker, der er vrede. Her henviser han til, at Lotte Rod er blevet angrebet på sin egen Facebook-profil af vrede danskere, der mener at hendes oplevelse er en bagatel, der er blevet blæst ud af proportioner.

Han nævner også, at mange er vrede på Sofie Carsten Nielsen (R), fordi hun har kendt til, at det var Morten Østergaard, der havde taget på Lotte Rod, men ikke har sagt noget, hvilket hun har forklaret med, at hun havde fået beskeden i fortrolighed fra Lotte Rod. Men han nævner ikke, om det gælder ham selv.

I interviewet fremhæver han også, at det har været ubehageligt at være mand i de Radikale under det her forløb, hvor flere medier begyndte at indsnævre personkredsen ved at spørge de mandlige radikale politikere på Christiansborg, om det var dem, der havde krænket Lotte Rod.

»Jeg synes, det er ubehagelig at blive konfronteret med: »Er det dig? Det er garanteret dig og Martin (Lidegaard, red.), for I er sådan nogle bavianer, I er de ekstroverte i gruppen« og sådan noget. Og så er det dig, der er under mistanke, og sådan kunne vi blive ved. Derfor var det uomgængeligt, at det her ville komme for en dag,« siger Jens Rohde.

Du kan lytte til hele interviewet på P1 her