»Jeg vil hverken finde mig i løgnene eller mafiametoderne«

Borgmesteren i Vallensbæk afviser alle kommunaldirektørens anklager om nepotisme og magtmisbrug. Kommunens Økonomiudvalg undersøger sagen og offentliggør konklusionen i næste uge.

Henrik Rasmussen, konservativ politiker (K) og borgmester i Vallensbæk Kommune, afviser anklager om magtmisbrug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hanne Paludan Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgmesteren i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K), som af sin egen kommunaldirektør bliver beskyldt for magtmisbrug og nepotisme, kalder anklagerne for mafiametoder, afpresning, løgnagtige, absurde og uacceptable.

Ifølge et brev sendt fra DJØF til Statsforvaltningen, som pressen har fået aktindsigt i, beskylder kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen borgmesteren for blandt andet at have forsøgt at få placeret en daginstitution et ulovligt sted, at have forsøgt at bruge lokale håndværkere, selvom de ikke var billigst, og at have forsøgt at få kommunen til at betale for borgmesterens kones malerier og julekortproduktion.

Borgmester Rasmussen skulle have givet ordrer til embedsmænd om at gennemføre tiltag uden at orientere kommunalbestyrelsen først, lyder anklagen.

Men borgmesteren afviser anklagerne og beskylder sin kommunaldirektør og DJØF for afpresning. I en pressemeddelelse siger han, at »DJØF forlanger et millionbeløb til kommunaldirektøren i fratrædelsesgodtgørelse for at lade sagen falde«, og da kommunen afviste kravet, sendte DJØF brevet til Statsforvaltningen, der nu har givet aktindsigt i sagen.

- Jeg kan fuldstændig afvise anklagerne, som er absurde. Det her er ren afpresning fra DJØFs side. Betal, eller vi går ud med grove løgne. Det er helt uacceptabelt, og jeg vil hverken finde mig i løgnene eller mafiametoderne, siger Henrik Rasmussen.

Men Rasmussen har et maleri hængende, som hans kone har lavet.

- Men det er mit eget, ikke kommunens. Og hun har ikke lavet så meget som en skitse til et julekort, netop for at undgå misforståelser. Hun har aldrig modtaget en krone fra kommunen, siger han og fortsætter:

- Jeg har heller aldrig været involveret i en sag, hvor mine pårørende var part - eller anmodet om at få bygget en børnehave i en landzone. Tværtimod har jeg arbejdet sammen med kommunalbestyrelsen om at indlemme området i byzone. Jeg kan blankt afvise alle anklager og ser frem til at blive renset i en tilbundsgående undersøgelse, siger borgmesteren.

Vallensbæk Kommunes 2. viceborgmester, som også sidder i Økonomiudvalget, Søren Wiborg, er »lige så overrasket som borgmesteren selv« over anklagerne. Han har kendt til sagen et stykke tid, og Økonomiudvalget har iværksat en undersøgelse.

- Vi har endnu ikke set undersøgelsens endelige konklusioner, men der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der er hold i anklagerne, og så kan det jo i stedet ende med en alvorlig sag for kommunaldirektøren, siger Søren Wiborg, der forventer, at undersøgelsen bliver afsluttet og offentliggjort i næste uge.