Jarlov: Usmageligt fyringskrav fra Socialdemokraterne

Konservative Rasmus Jarlov mener ikke, det kan være rigtigt, at Socialdemokraterne kræver Pegida-leder Nicolai Sennels fyret fra sit job i Københavns Kommune, fordi han har islamkritiske holdninger privat (opdateret med rettelse).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er direkte usmageligt, når det socialdemokratiske medlem af Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Jonas Bjørn (S) kræver Pegida-leder Nicolai Sennels fyret fra sit job som børnepsykolog i kommunen på baggrund af private holdninger og udtalelser.

Sådan siger den politiske leder for de Konservative i Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov (K).

»Jeg synes ikke, man som magthaver i Københavns Kommune skal bruge den magt til at fyre politiske modstandere, fordi man er uenig med dem. Socialdemokraterne går langt over stregen ved at gå efter Nicolai Sennels’ levebrød. Jeg er meget uenig i Sennels’ holdninger, men det hører ikke hjemme i en politisk debat, at man begynder at true folk med en fyring,« siger Rasmus Jarlov og pointerer, at Pegida-lederen kun har ytret disse holdninger privat og ikke har blandet dem sammen med sit arbejde.

»Så længe Nicolai Sennels kun har udtalt sig privat, og der ikke er nogen beviser for, at han har behandlet nogen dårligt i sit job eller har bragt sine private holdninger med over i sit professionelle virke, så skal han have lov til at mene fuldstændig, hvad han vil i sin fritid,« siger Rasmus Jarlov.

Jonas Bjørn vil onsdag eftermiddag sammen med Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune på et møde diskutere, om det er muligt at fyre Nicolai Sennels fra sit job.

Selv om de Konservative ligeledes tager afstand fra Nicolai Sennels’ udtalelser om muslimer, kræver Rasmus Jarlov, at overborgmester Frank Jensen (S) gør det klart for sine partifæller, at man ikke kan fyres for sine private politiske holdninger.

»Det er farligt at træde over den grænse, hvor folks politiske ytringer i fritiden skal gøre, om man kan være ansat i det offentlige. Så krænker man ytringsfriheden og forhindrer en fri debat, fordi man går og frygter, om det politiske flertal i kommunen kan finde på at fyre en for sin holdning,« siger Rasmus Jarlov og fortsætter:

»Jeg forventer klart, at Frank Jensen slår fast, at dette ikke er Socialdemokraternes politiske holdning. Ellers synes jeg ikke, de er modne til at have magten i Danmarks største kommune.«

Rettelse: Det fremgik af en tidligere version af denne artikel, at Nicolai Sennels har udtalt, at »muslimer er indavlede og genetisk disponerede for vold og vrede«. Dette er ikke korrekt. Nicolai Sennels har retteligt skrevet på europenews.dk, at »massive inbreeding within the Muslim culture during the last 1.400 years may have done catastrophic damage to their gene pool«. På snaphanen.dk har han skrevet, at »klienter med muslimsk opdragelse har gennemsnitligt en kortere lunte og reagerer meget mere voldeligt, end vi ser hos gruppen af danskere (jævnfør det faktum, at muslimer begår mere personfarlig kriminalitet).«