Jakob Ellemann-Jensen: Børn og unge skal fuldt ud tilbage i skole her og nu

Børn og unge skal helt tilbage til skole og uddannelsesinstitutioner på fuld tid, mener Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, forud for forhandlinger om næste fase af genåbningen, der efter planen skal træde i kraft på torsdag.

»Børn og unge skal tilbage i skole. Og de skal tilbage nu,« siger Jakob Ellemann-Jensen til TV 2 News forud for forhandlinger om yderligere genåbning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ser gerne, at børn og unge øjeblikkeligt kommer fuldt ud tilbage til fysisk undervisning og en normal skolegang.

Det fortæller han til TV 2 News forud for, at Folketingets partier fortsætter forhandlinger om yderligere genåbning. Efter genåbningsplanen skal yderligere lempelser af coronarestriktioner træde i kraft torsdag 6. maj.

Jakob Ellemann-Jensen siger til kanalen, at børn og unge, som endnu er påvirket af coronanedlukning, trænger til at komme tilbage til skolen, kammeraterne og til at få liv og frihed tilbage.

Venstre-formanden gentager dermed opfordringen om, at der bør genåbnes yderligere for børn og unge. Han understreger, at regeringens støttepartier allerede har meddelt, at de ønsker børn og unge tilbage i skolen nu, og at han derfor håber, at partierne vil stå ved dette.

»Nu må man leve op til det, som man har stillet folk i udsigt. De sagde tidligere på foråret, at der ville være 870 indlagte i midten af april. I går var antallet af indlagte 179 – et tal, der er ret let at huske som folketingsmedlem,« siger han til TV 2 News.

Selvom der er blevet åbnet yderligere for fysisk undervisning i grundskolen og på ungdomsuddannelser, er det kun elever i 0. til 4. klasse, der fuldt ud er tilbage i den fysiske undervisning.

Elever i 5. til 8. klasse kan undervises udendørs i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. For afgangselever i folkeskolen samt elever på ungdomsuddannelser må 80 procent af eleverne være i skole ad gangen. Det er disse grupper, som Jakob Ellemann-Jensen vil have fuldt ud tilbage til normal fysisk undervisning.