Jakob Ellemann: Jeg havde set muligheden for ministerpost

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, blev nævnt som et bud på en ny forsvarsminister. Posten gik i stedet til Peter Christensen, og det er Ellemann ikke skuffet over, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører for Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Selv om Jakob Ellemann-Jensen (V) adskillige gange blev nævnt som et særdeles godt bud på en ny forsvarsminister, fik han ikke nogen opringning fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Posten gik i stedet til Peter Christensen (V), der dermed gør comeback i dansk politik. Og han er den helt rette mand, mener Jakob Ellemann-Jensen, der er Venstres politiske ordfører.

»På det personlige plan er jeg vældig glad for at få Peter tilbage. Han er et stærkt kort. Han er en dygtig politiker, og han er en meget rutineret parlamentariker,« siger han og nævner blandt andet Peter Christensens baggrund som politisk ordfører, finansordfører og skatteminister.

»Han er meget respekteret fagligt og bredt, og han ved virkelig, hvad han taler om. Så det er jeg meget, meget glad for,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Nu er det jo ingen hemmelighed, at dit eget navn var i spil - havde du regnet med, at det var blevet dig i stedet for?

»Det ved jeg ikke, om jeg havde regnet med. Jeg havde set muligheden, men der var mange muligheder, og der var mange navne i spil,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Men selv om han havde set muligheden for en ministerpost, er Jakob Ellemann-Jensen »bestemt ikke« skuffet over at beholde jobbet som politisk ordfører.

»Det er formentlig en af de mest interessante og spændende poster, der findes i et enligt regeringsparti. Jeg får lov til at mene noget om det hele, jeg er en del af partiets ledelse, og jeg er bestemt ikke skuffet. Og så er jeg meget, meget glad både på Venstres og Danmarks vegne for, at Peter har sagt ja til at blive forsvarsminister,« siger han.

Peter Christensen overtager Forsvarsministeriet fra Carl Holst (V) på et tidspunkt, hvor forsvaret står over for store udfordringer. Der skal indkøbes nye kampfly for 30 milliarder kroner, missionen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) skal forlænges, og de ansatte i forsvaret råber op om dårlige arbejdsvilkår og manglende midler.

Jakob Ellemann-Jensen er overbevist om, at det var helt rigtigt af Lars Løkke Rasmussen at give Peter Christensen et comeback.

»Det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at Venstre ikke havde et særligt godt valg. Vi mistede mange gode folk, herunder Peter. Der er brug for, at vi får noget ro omkring forsvaret, og der er brug for, at vi får en stærk og driftsikker minister derind, og det har vi fået med Peter,« siger han.