Jakob Axel Nielsen bliver hospitalsdirektør

Tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) forlader Folketinget 1. november for at tiltræde som adm. direktør for Aleris Privathospitaler.

Jakob Axel Nielsen, MF og tidligere sundhedsminister (K) bliver ny adm. direktør for Aleris Privathospitaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Axel Nielsen, MF og tidligere sundhedsminister (K) bliver ny adm. direktør for Aleris Privathospitaler - en kæde af fem landsdækkende privathospitaler, der også beskæftiger sig med ældrepleje samt børne- og ungdomspsykiatri.

Dermed siger Jakob Axel Nielsen så det farvel til politik, som han allerede bebudede for godt en måned siden.

Køb adgang: Se de 49 største virksomheder i medicin og medicoteknikbranchen

Siden den konservative leder Lene Espersen fyrede Jakob Axel Nielsen som sundhedsminister ved regeringsrokaden den 23. februar i år, har han ikke lagt skjul på sin skuffelse over at blive vraget som minister. Og der har været gættet godt og grundigt på fremtiden for den tidligere minister, der er uddannet jurist og tidligere har arbejdet som advokat.  

Han har heller ikke lagt skjul på, at han gerne vil tilbage i det private erhvervsliv.

Jakob Axel Nielsen tiltræder i sit nye job den 1. november.

Han skal med sin politiske og erhvervsmæssige erfaring styrke Aleris' danske organisation og udvikle markedet for private sundhedsydelser.

LÆS OGSÅ: Farvel fra eksminister ærgrer Lene E.

- Jeg føler mig meget priviligeret og glæder mig meget til at vende tilbage til det private erhvervsliv, til gode kolleger og til at genetablere kontakt med de aktører, jeg kender fra min tid som sundhedsminister, siger Jakob Axel Nielsen til Berlingske Tidende.

Jobbet kom i hus efter en henvendelse fra Aleris Privathospitaler kort efter, at Jakob Axel Nielsen havde offentliggjort sin beslutning om at forlade Folketinget senest efter næste valg.

Han valgte jobbet frem for en række andre jobtilbud, afslører den tidligere sundhedsminister.

- Det her lød absolut mest spændende, siger han.

Læs også: Jakob Axel Nielsens afløser bliver yngste mand i Folketinget

Aleris Privathospitaler en en del af en international koncern. Privathospitalets afdeling i Aalborg kom for nylig i søgelyset, da flere læger kritiserede patientsikkerheden på hospitalet, efter at en 35-årig kvinde døde efter en ukompliceret operation.

- Jeg er bekendt med den sag, og jeg har ingen kommentarer, inden jeg har sat mig i stolen den 1. november, siger Jakob Axel Nielsen.

Jakob Axel Nielsen været medlem af Folketinget siden 2005. Han var en kort periode transportminister, inden han blev sundhedsminister 23. november 2007.