Israel fik dansk kritik

Israel må gøre en indsats for at holde fredsprocessen på sporet, siger udenrigsministeren efter et møde med sin israelske kollega.

Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman har besøgt Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: MENAHEM KAHANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israels udenrigsminister, Avigdor Liberman, var tirsdag gæst i det danske udenrigsministerium, og her blev der luftet kritik af Israels kurs i de stillestående mellemøstlige fredsforhandlinger.

Internationalt kritiseres Israel for at fortsætte bosættelserne i de besatte områder.

Israel siger, at det er villig til at bremse bosættelserne, men afviser, at det skal gælde Østjerusalem.

Efter mødet med Liberman siger udenrigsminister Per Stig Møller (K), at Israel må gøre en indsats for at holde fredsprocessen på sporet.

- Muligheden for fred må ikke forpasses, og Israel må seriøst hjælpe fredskræfterne i Palæstina ved at levere flere indrømmelser i spørgsmål om bosættelser, husnedrivninger i Østjerusalem og palæstinensisk bevægelsesfrihed på Vestbredden, siger udenrigsministeren.

- Uden en forbedring af situationen på jorden for palæstinenserne vil det ikke lykkes at få den afgørende brede palæstinensiske opbakning til de videre fredsbestræbelser, hvilket også er i Israels interesse, siger han.

Senest har det palæstinensiske selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, meddelt, at han er så utilfreds med Israels forhandlingsvilje, at han ikke vil genopstille ved det palæstinensiske valg i januar. Abbas siger, at fredsforhandlingerne kun giver mening, hvis Israel stopper bosættelserne.

/ritzau/