Iskold stemning i ministeriet: Ansatte til krisemøde om Mette Frederiksen

Embedsmænd i Justitsministeriet har flere gange følt sig angrebet af Mette Frederiksen, siden hun overtog ministeriet for en måned siden, fortæller de. Det førte torsdag til et krisemøde på Slotsholmen, skriver Politiken.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stemningen er angiveligt på frysepunktet i Justitsministeriet. Siden Mette Frederiksen (S) overtog ministeriet for fire uger siden, har der været flere episoder, hvor embedsmænd har følt sig angrebet af ministeren. Det fortæller flere anonyme kilder i ministeriet til Politiken.

Det førte torsdag til et krisemøde på Slotsholmen, hvor omkring 80-100 embedsmænd mødtes med en repræsentant fra fagforeningen Djøf.

Over for Politiken beskriver Mette Frederiksen selv forholdet til sine embedsmænd som »professionelt«:

»Jamen, jeg vil beskrive det som det, det er. Det er jo et professionelt samarbejde, som selvfølgelig også indeholder en tillid til, at de faglige vurderinger er rigtige. Og hvad enten man er beskæftigelsesminister eller justitsminister, er man utrolig afhængig af den rådgivning, man får,« siger hun til avisen.

Hun afviser samtidig, at hun har været for hård i sit nye ministerium.

Justitsministeriet har de seneste år været gennem en turbulent tid med skiftende ministre og flere penible sager, og senest har Christiania-sagen kostet departementschef Anne Kristine Axelsson jobbet på efterbevilling.

»Der har i den seneste tid været en del negativ fokus på Justitsministeriet, og der er behov for at skabe ro omkring ministeriet,« udtalte finansminister Bjarne Corydon (S) i forbindelse med departementschefens degradering.