Intet afgjort: Omstridt orkesters skæbne er fortsat uvis

Intet er afgjort om UnderholdningsOrkestrets skæbne efter onsdagens møder. Det eneste, der står helt klart, er, at, partierne i medieforliget har brugt mange timer på at tale.

Samråd med Kulturminister Marianne Jelved (R) vedrørende DRs Underholdningsorkester onsdag morgen d. 3. december 2014 på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jørgen Arbo-Bæhr (Ø) fra Enhedslisten synes ikke, at onsdagens samråd samt to timer lange debat i folketingssalen har bragt partierne tættere på at finde en løsning for DR UnderholdningsOrkestret.

Det synes kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V) heller ikke. Morten Marinus (DF) fra Dansk Folkeparti føler sig derimod overbevist om, at orkestret vil blive bevaret, og det nu blot er et spørgsmål om at finde ud af hvordan.

Hvor lang tid det kommer til at tage, ved kun kulturminister Marianne Jelved (R), men hun ønskede umiddelbart efter dagens møder ikke at kommentere den seneste udvikling.

»Vi er ikke kommet tættere end på en løsning, end vi har været hele tiden. Ministeren har fået en målsætning om, at vi skal bevare orkestret uden at der skal være besparelser,« siger Jørgen Arbo-Bæhr.

Spørgsmål: Er I slet kommet tættere på, at orkestret kan overleve?

»Nej, det synes jeg ikke. Som udgangspunkt synes jeg, at der skal komme et udspil fra ministeren til et møde i næste uge, og så skal vi diskutere det der,« siger Enhedslistens ordfører.

Michael Aastrup Jensen fra Venstre har fortsat store forhåbninger til UnderholdningsOrkestrets fremtid - også efter debatten om orkestret i folketingssalen.

»Med de positive briller på er vi stadig i gang. Vi er ikke kommet tættere på, fordi vi reelt ikke forhandler. Heldigvis åbner ministeren op for, at nu skal der findes en løsning,« siger han.

Morten Marinus er som nævnt helt sikker på, at vi også fremover vil have et underholdningsorkester i DR.

»For mig er der ingen tvivl om, at orkestret vil blive bevaret. Nu skal vi bare finde ud af hvordan. Det kan godt lade sig gøre. Vi snakker både om at bruge de overskydende licensmidler, og at DR kan godt effektivisere andre steder uden at fyre folk,« siger han, uden dog at komme nærmere ind på, hvor DR i stedet skal spare.

Indtil videre er partierne indkaldt til møde hos kulturministeren igen 11. december, men der er håb om at hun vil finde tid inden da.

»Jeg har sagt at 31. december klokken 12, der skal vi være færdige. Men jeg synes godt, at det må være lidt før. Vi skal jo også gå på juleferie på et tidspunkt,« siger Jørgen Arbo Bæhr.