Internt opgør mod konservativ ledelse

Den konservative partitop svigter både ledelsesmæssigt og politisk, lyder det fra to folketingskandidater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af Det Konservative Folkepartis fremtrædende folketingskandidater, Mai Henriksen og Mette Abildgaard, retter i Berlingske Tidende en sønderlemmende kritik af partiets ledelse.

De mener, at partitoppen svigter både i lederskabet, og når det handler om at føre konservativ politik.

- Det er ikke så underligt, at meningsmålingerne lige nu er så forfærdelige. Vælgerne straffer partiet for ikke at have nogen kurs og for ikke at føre konservativ politik, siger Mette Abildgaard, der er folketingskandidat i Nordsjælland og fik 15.000 stemmer ved det seneste valg til Europa-Parlamentet.

Mai Henriksen, der er viceborgmester i Odense og folketingskandidat på Fyn, mener, at partitopen mangler mod til at sætte sig igennem i regeringssamarbejdet med Venstre, og hun erklærer sig villig til at sætte regeringsmagten på spil.

Både Mai Henriksen og Mette Anildgaard står til at komme i Folketinget, hvis partierne får cirka otte procent af stemmerne ved næste valg, viser en nylig analyse fra valgforskeren Søren Risbjerg Thomsen.

De to kandidater mener ikke, det er relevant at starte en debat om, hvorvidt den hårdt kritiserede Lene Espersen bør skiftes ud som, partiformand. Derimod ønsker de at komme med en hård kritik af den politiske linje og oplister en lang række af politiske aftaler, som den konservative partitop aldrig burde have stemt for.

Heriblandt nævner de det meget omtalt pointsystem, der regulerer, hvem man som dansker må gifte sig og bosætte sig med i Danmark.