Intern splittelse i SF-top

Mens SFs integrationsordfører Astrid Krag generelt taler positivt om et pointsystem for familiesammenføring, ønsker SFs gruppeformand Ole Sohn ikke at tage stilling.

Astrid Krag og Ole Sohn Fold sammen
Læs mere
Foto: Wikicommons / Jonas Vandall Ørting
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et pointsystem i forbindelse med familiesammenføring skaber intern splittelse i SFs ledelse. SFs integrationsordfører og næstformand i folketingsgruppen Astrid Krag er langt mere åben for et pointsystem end SFs gruppeformand Ole Sohn.

- Der kan være noget fornuftigt i at have et pointsystem. Og der kan være noget fornuftigt i at gøre det muligt for folk at kvalificere sig, men det kommer helt an på, hvilke krav man stiller, siger Astrid Krag efter et møde i SFs folketingsgruppe.   

Men så langt ønsker SFs gruppeformand, Ole Sohn, ikke at gå. Direkte adspurgt om det generelt en god idé med et pointsystem til at styre familiesammenføring, svarer Sohn:

- Det tager vi stilling til, når regeringen har fremsat sit forslag. Indtil videre har regeringen og Dansk Folkeparti opgaven med at blive enige, og vi afventer og ser, hvordan den diskussion udspiller sig.Integrationsordfører Astrid Krag siger, at det generelt er en god idé at lade et pointsystem styre familiesammenføring. Det er du så ikke enig i, kan jeg forstå?

- Jeg forholder mig til det, som jeg siger her; nemlig at vi afventer stille og roligt, hvad regeringen spiller ud med, siger Ole Sohn.

Så du vil ikke tage stilling til princippet med et pointsystem?

- Når regeringen spiller ud med et konkret forslag, så skal jeg nok forholde mig til det.

Hvem tegner linjen i den her sag. Dig eller Astrid Krag?

- Det gør folketingsgruppen, og der er ingen uenighed mellem Astrid Krag og jeg, siger Ole Sohn.

Hun siger, at pointsystemet er en god ide. Du siger, at du vil ikke tage stilling. Det lyder ikke som om, I er enige?

- Det er fordi, vi kender ikke systemet endnu, og derfor kan jeg ikke tage stilling til et forslag, som ikke eksisterer. 

Jeg spørger ikke til det konkrete, men til et pointsystem generelt?

- Når forslaget foreligger klar, så tager vi stilling til det. Mere tror jeg ikke, der kan siges om den sag, fastslår Ole Sohn.

Tidligere på tirsdagen ville Sohn over for Berlingske.dk derimod godt lægge navn til, at der "principielt godt kan skrues et pointsystem sammen, som kan være fornuftigt."

Begge er dog enige om, at de ikke vil mene noget om regeringen og Dansk Folkepartis udlændingeaftale, hvor et pointsystem i forbindelse med familiesammenføring gør vejen til Danmark lettere, hvis man har sprogkundskaber, uddannelses- og erhvervserfaring.

- Vi er fuldstændig enige i SF i forhold til at afvente hvilket pointsystem, de kommer med, siger Astrid Krag med henvisning til, at VKO endnu ikke har besluttet i detaljer, hvordan pointene skal gives.