Intern S-grafik havnede hos »Blå Blok Indefra«

Socialdemokraterne afviser, at partiet har forbindelse til gruppe, der udstiller Løkke som fuld og uduelig. Partiets interne grafik optræder ellers i ny annonce fra den omstridte gruppe.

Nederst i venstre hjørne ses Socialdemokraternes røde rose. Partiet erkender, at man har rundsendt den venstre side af denne grafik til et »par hundrede« særligt aktive »frivillige«. Partiet afviser dog, at man står bag den samlede annonce på Blå Blok Indefra eller på nogen anden vis har kontakt til gruppen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En intern grafik fra Socialdemokraternes hovedkvarter er havnet i hænderne på den omstridte gruppe Blå Blok Indefra.

Og gruppen har brugt en del af grafikken i en reklame på sin Facebook-side, hvor personerne bag gruppen konsekvent hænger Blå Blok ud som fordrukne løgnere.

Men Socialdemokraterne afviser, at grafikken på nogen måde beviser, at der eksisterer en officiel forbindelse mellem partiet og Blå Blok Indefra.

»Det er ikke en fra Socialdemokraterne, der står bag Blå Blok Indefra,« siger Lars Midtiby, partisekretær for Socialdemokraterne.

En lille rød rose

Blå Blok Indefra har gjort det til sit speciale at udstille især Lars Løkke Rasmussen som fuld og uduelig.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan gruppen med kolde kontanter - anslået mindst 25.000 kroner - promoverer sin side på Facebook for at nå flest mulige.

Søndag middag offentliggjorde Blå Blok Indefra så en annonce mod Liberal Alliance og Saxo Bank.

I annoncens venstre side ses et screendump fra Liberal Alliances Twitter-profil - bemærkelsesværdigt med Socialdemokraternes officielle rose i nederst venstre hjørne.

Socialdemokraterne erkender, at man i dag søndag internt har rundsendt præcist et screendump som denne til »vores frivillige«.

Men det betyder altså ikke, at der er en sammenhæng mellem ansatte i partiet og gruppen. understreger partisekretæren:

»Det må være en, der selv har delt det eller har sendt det videre til en, som så har delt det,« forklarer Lars Midtiby selv.

Sendt på e-mail til et par hundrede

Selvom partisekretæren altså selv er af den overbevisning, at grafikken fra Socialdemokraternes kontor er havnet hos Blå Blok Indefra, så afviser han en direkte forbindelse til gruppen.

Partiet har rundsendt grafikken på e-mail for at »opfordre mange af vores frivillige til at være aktive på de sociale medier«.

»Det er en vigtig del af en moderne valgkamp at have en stærk profil på de sociale medier. Og vi sender løbende inspirationsmateriale ud til nogen, der er særligt aktive,« siger Lars Midtiby.

Partisekretæren siger, at han ikke har et »overblik over,« hvor mange, der har modtaget grafikken, men anslår, at der er »et par 100 på listen«.

»Det er nogen, som vores digitale folk administrerer, og de har kontakten løbende med de særligt aktive frivillige,« siger Midtiby.

Han og andre i Socialdemokratiet afviser samtidig at give Berlingske yderligere indsigt i mailens modtagere eller indhold.

»Vores interne kommunikation er selvfølgelig intern kommunikation. Det gælder den mail, og det gælder også alle andre interne mails. Ellers må man melde sig ind i Socialdemokraterne, hvis man vil have særlige mails,« siger Lars Midtiby.

Venstrefolk: Afsløret

Venstre har tidligere kaldt Blå Blok Indefras hemmelighedskræmmeri for »fejt,« men næstformand Kristian Jensen ville for et par uger siden ikke »gå ind i en gætteleg omkring, hvem der står bag hvilke sider på Facebook«.

I samme ombæring fik han dog påpeget at »Socialdemokraterne lige nu fører en personlig skræmmekampagne mod Lars Løkke Rasmussens person«.

Efter Socialdemokraternes rose-grafik dukkede op hos Blå Blok Indefra skrev en Venstre-rådgiver på Twitter, at »sammenhængen med Socialdemokraterne kan ingen vist betvivle«.

Venstres Søren Pind skrev i dag også på Twitter, at »motivet er åbenlyst,« mens Jakob Engel-Schmidt skrev, at: »Det tyder på Sosserne står bag ‘Blå blok indefra,’ og som bekendt godkender Thorning alle kampagner. Afsløret«.

Ingen intern S-undersøgelse

Hos Socialdemokraterne er man dog ikke bekymret for, at nogen i organisationen har forbindelse til Blå Blok Indefra.

Kan du 100 procent sikkert afvise, at en person med adgang til jeres FB-konto på den eller anden måde er involveret i dette?

»Ja, det kan jeg,« siger Lars Midtiby.

Så det skal ikke undersøges, hvorvidt personen er ansat i Socialdemokraterne?

»Det er der ikke behov for,« siger Lars Midtiby.

Blå Blok Indefra holder sig tavs

Berlingske har tidligere modtaget en henvendelse fra en person, der hævder at være en del af den gruppe af mennesker, der står bag Blå Blok Indefra.

Et fremsendt screendump viser angiveligt at flere personer arbejder sammen om at udforme indholdet af grafikkerne på sitet. Det har ikke været muligt at få dette screendump uafhængigt verificeret.

Blå Blok Indefra har ikke vendt tilbage på henvendelser fra Berlingske. Vi søger fortsat kontakt med folk, der har viden om - eller forbindelse til - denne gruppe.