Intern krig i R om investeringer i jernbanen

Investeringer i jernbanen splitter De Radikale. Kandidat fra Sønderborg angriber trafikordfører Martin Lidegaard for at fokusere ensidigt på Sjælland.

Kollektiv trafik er en mærkesag for De Radikale, men spørgsmålet om kommende investeringer i jernbanen skaber nu interne stridigheder i partiet.

Partiets trafikordfører, Martin Lidegaard, har tirsdag inviteret sin trafikordførerkolleger fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti på togtur rundt på Sjælland for at overbevise dem om, at der skal sættes penge af på finansloven til at forbedre den sjællandske jernbane. R, V, K og DF er partierne i trafikforliget, som skal være enige om kommende investeringer.

Men det kaster hård kritik af sig fra Stefan Seidler, der er radikal folketingskandidat i Sønderborg. Han mener, at den sønderjyske jernbane er mere trængende end den sjællandske.

- Det kan godt være, at skinneforholdene på Sjælland er dårlige - men i Sønderjylland kører togene til dels slet ikke mere på grund af de dårlige skinner. Denne sag har en meget bitter bismag. Den viser desværre, at Sydjylland ligger meget langt væk fra Christiansborg, siger Stefan Seidler.

/ritzau/