Inger Støjberg målløs efter besøg i Mjølnerparken: »Jeg har simpelthen aldrig kendt mage«

Inger Støjberg og syv andre ministre blev mødt af demonstranter, da regeringen fremlagde den stort anlagte ghettoplan i Mjølnerparken i København. Demonstranternes skilte har fået ministeren til at reagere.

Regeringen holdt pressemøde i Mjølnerparken, hvor flere mennesker var mødt op til demonstration får at vise deres utilfredshed med regeringens ghettopakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg har simpelthen aldrig kendt mage!!«

Sådan starter Inger Støjbergs Facebook-opdatering, der er skrevet, kort efter at hun og syv andre ministre i forbindelse med præsentationen af regeringens ghettopakke torsdag var på besøg i Mjølnerparken i København.

Integrationsministerens forargelse skyldes, at der - ud over et talstærkt hold journalister - var mødt godt 50 demonstranter op til præsentationen af ghettostrategien »Ét Danmark uden parallelsamfund«.

Råbene fra de fremmødte demonstranter tog til, efterhånden som de otte ministre nærmede sig. En del af demonstranterne havde skilte med, hvor der blandt andet stod »Alle er velkomne« og »Lighed for Loven«.

Her spørger Inger Støjberg retorisk i sit Facebookopslag: »Men hvilken lov?«.

»Problemet er jo, at vi har mennesker i Danmark, der hellere vil adlyde islams sharialov end vores danske grundlov. Folk, der simpelthen ikke vil tage de danske værdier til sig. I ghettoerne er der alt for få, der arbejder, alt for mange, der er kriminelle, og alt alt for mange, der ikke engang kan tale dansk,« skriver hun.

En del af regeringens stort anlagte ghettoplan er, at der skal indføres skærpede straffe for kriminalitet begået på adresser med stor kriminalitet - eksempelvis i områder, der er på ghettolisten. En model, der af flere er blevet kaldt i strid med konventioner, på grænsen til diskrimination og 'på juridisk gyngende grund'.

Ud over Inger Støjberg var også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA), justitsminister Søren Pape Poulsen (K), beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), børne- og socialminister Mai Mercado (K), transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) med på turen rundt i Mjølnerparken.

RETTELSE: Tidligere fremgik det af artiklen, at de skærpede strafzoner var baseret på de kriminelles adresser - ikke hvor kriminaliteten blev begået. Det er nu rettet.