Ingen udsigt til varmehjælp til husstande med træpillefyr

Det er blevet dyrere for danskere at varme boligen op med træpiller. Dog er der ikke umiddelbart hjælp på vej.

Træpiller er ligesom andre varmekilder også blevet dyrere. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom prisen på træpiller ifølge Jyllands-Posten ligesom andre varmekilder også er steget markant, ligger det ikke lige for, at husstande med træpillefyr kan få en økonomisk håndsrækning.

Et af partierne bag aftalen om hjælp til varmeregningen De Radikale ser ikke for sig, at danskere med træpillefyr og brændeovne kan få hjælp inden for aftalens ordning.

»Det er et groft og hurtigt forsøg på at hjælpe de mennesker, der har været ramt af stigende gaspriser. Hvis man skulle have lavet en retfærdig ordning, skulle det have været på ansøgning, og så ville de tage en krig,« siger energiordfører Rasmus Helveg Petersen (R).

Tilbage i februar indgik regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne den første aftale om varmehjælp.

Siden den første aftale blev indgået, invaderede Rusland naboen Ukraine. Det har givet udsigt til endnu længere tid med højere gaspriser end vanligt.

Derfor blev partierne i sidste uge enige om at hæve den akutte varmecheck fra 3750 til 6000 kroner. Og knap 100.000 flere husstande kommer med i ordningen. Det vil sige omkring 419.000 hjem i alt.

Hjælpen er tiltænkt dem med dyr fjernvarme, gasfyr, elradiatorer og varmepumpe.

Men ifølge Jyllands-Posten er prisen på træpiller altså steget med 200 procent siden sidste år.

Energiordføreren i SF, Signe Munk, vil gerne se nærmere på de stigende priser.

»Jeg er ikke tidligere blevet gjort opmærksom på de prisstigninger, som nu refereres i pressen. Derfor vil jeg bede om en vurdering fra klimaministeren om udviklingen i varmeprisen for husstande med træpiller for fyringssæsonen 2021/2022,« skriver hun til Ritzau.

Energiordfører for Enhedslisten Søren Egge Rasmussen ser ikke for sig, at Enhedslisten bringer til forhandlingsbordet, at forbrugere med træpillefyr skal have hjælp til at betale varmeregningen.

»Der har ikke ved starten af de forhandlinger været et samlet overblik over, hvem der var ramt hårdest. Man havde klart haft øje for de stigninger, der var på gas, og at det var en gruppe, man skulle imødekomme,« sagde Søren Egge Rasmussen til Jyllands-Posten søndag.

Han ser det som mere realistisk, at husstande med træpillefyr får tilskud til at skifte dem ud. Det er ligesom, der er blevet givet tilskud til udfasning af oliefyr.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokratiet.

/ritzau/