Ingen modkandidater til Leif Lahn

Socialdemokraternes formodentlig kommende gruppeformand, Leif Lahn Jensen, mener, at han kan skabe den ro, der skal få partiet godt gennem en kommende valgkamp.

Leif Lahn Jensen (S) bekræfter, at han er kandidat til posten som Socialdemokraternes gruppeformand efter Henrik Dam Kristensen (S). Og indtil videre vil ingen kæmpe mod ham om det magtfulde, men udsatte hverv.

»Jeg synes, det er meget spændende at være den, der skal samle gruppen og være med til at få den godt gennem en kommende valgkamp. Det bliver en meget, meget svær tid. Og det skal selvfølgelig være gruppeformanden, der er med til at skabe den ro og det sammenhold, som der skal til,« siger Leif Lahn Jensen.

Skulle der vise sig en modkandidat, så skal det også nok gå, mener han.

»Jeg er sikker på, at andre også kan skabe ro og sammenhold. Hvis der kommer en anden kandidat, der bliver valgt, vil jeg selvfølgelig støtte op om det. Men det bliver en stor opgave, som jeg synes er meget meget spændende, for det bliver selvfølgelig en hård og meget meget spændende valgkamp, vi skal igennem,« siger han.

Lige nu er der ingen andre kandidater, men de kan stadig nå at vise sig inden partiets gruppemøde næste tirsdag, hvor en ny gruppeformænd officielt skal udpeges. Det er dog usandsynligt, da det forlyder, at alle de tre såkaldte kaffeklubber hos Socialdemokraterne bakker op om valget af Leif Lahn Jensen.

»Jeg er meget beæret over at blive ringet op af ledelsen, der mener, at jeg kan være med til at skabe den ro og det sammenhold, der skal til. Og så skal jeg i hvert fald yde det bedste, jeg kan, og gerne lidt mere,« siger den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører.

Spørgsmål: Hvem er ledelsen? Er det statsministeren, der har ringet til dig?

»Jeg har ikke andre kommentarer til det. Det går sin gang - de ringer til mig og så tager vi den derfra,« siger Leif Lahn.

Leif Lahn Jensen tilhører selv »Morgenmadsklubben«, der blandt andre også tæller finansminister Bjarne Corydon (S), erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) og den nu tidligere gruppeformand Henrik Dam Kristensen (S), der har overtaget Beskæftigelsesministeriet.

På det gruppemøde skal der også fordeles nye ordførerskaber, da Leif Lahn Jensen forlader posten som arbejdsmarkedsordfører, hvis han bliver udpeget som gruppeformand.