Indenrigsminister: Kommunerne svigter jobparate flygtninge

Morten Østergaard retter nu kritik mod kommunerne, som ifølge ham har svigtet opgaven med at sikre, at jobparate flygtninge og indvandrere får ophold i virksomheder som en del af deres integration i Danmark.

Arkivfoto: Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Kommunerne svigter, når jobparate flygtninge og indvandrere ikke bliver hjulpet i gang med at arbejde igennem et ophold på en arbejdsplads.

Sådan lyder det kontant fra den radikale leder og økonomi- og indenrigsminister, Morten Østergaard (R), skriver Politiken.

»Jeg mener, at kommunerne har svigtet ved ikke at give flygtninge og indvandrere tilbud af samme høje kvalitet, som andre ledige får. Det, der virker, er at komme ud på arbejdspladserne, og jeg oplever, at virksomhederne gerne vil være med. Men det kræver, at der er nogen fra kommunen, der banker på,« siger Morten Østergaard til Politiken,

Det er tal fra Carsten Koch-udvalget, som viser, at kun 45 procent af de jobparate flygtninge og indvandrere går igennem virksomhedsrettet indsats i løbet af kommunernes treårige integrationsforløb. Til sammenligning får 77 procent af de øvrige kontanthjælpsmodtagere en virksomhedsrettet indsats som led i deres aktivering, skriver Politiken.

Med kritikken har Morten Østergaard taget hul på det integrationsudspil, som regeringen forventes at fremlægge inden for et par uger. Ministeren erkender samtidig, at man i Danmark ikke har været gode nok til at stille krav til flygtninge om, at man skal bidrage til samfundet med det, man kan.

Ifølge Politiken har det ikke været muligt at få en kommentar fra Kommunernes Landsforening (KL).