Indenrigsminister: Klogt at udvide åbningstid til at stemme

Knap 71 procent stemte ved tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg, hvilket nærmer sig forrige valg.

Arkivfoto: Valget tirsdag skilte sig ud fra de forrige ved, at der kunne stemmes fra klokken otte. Tidligere åbnede valglokalerne først klokken ni. Og det har betalt sig at kunne stemme allerede fra klokken otte. Det mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et lille fald i stemmeprocenten.

Sådan ser det ud efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg, hvor 70,8 procent stemte til landets kommunalbestyrelser og 70,6 procent stemte til regionerne.

Det er lige over en procent lavere end ved valget for fire år siden. Her stemte 71,9 procent til byrådene og 71,7 procent stemte til regionerne.

Det er økonomi- og indenrigsministeriet, der oplyser stemmeprocenten.

Valget tirsdag skilte sig ud fra de forrige ved, at der kunne stemmes fra klokken otte. Tidligere åbnede valglokalerne først klokken ni.

Og det har betalt sig at kunne stemme allerede fra klokken otte. Det mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

»Det ser ud til, at vælgerne har taget adgangen til at stemme i morgentimerne til sig. Det viser, at det var en klog beslutning at udvide åbningstiden. Det skal være så let som muligt at benytte sig af sin demokratiske ret og stemme,« siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/