»Ikke mig der vælter den borgerlige regering«

Pia Christmas-Møller er ikke i tvivl om, at hun har truffet den rette beslutning ved at forlade De Konservative, men hun støtter stadig op om VK-regeringen.

Pia Christmas-Møller udtaler her til morgen til Radioavisen, hun ikke er i tvivl om, at hun har truffet den rette beslutning:

- Det har været en pinefuld beslutning at tage, men når arbejdsvilkårene for mig har udviklet sig til det, man kun kan kalde absurd, så må jeg søge en anden platform, hvor jeg kan arbejde for de holdninger, som jeg selvfølgelig stadig står for, siger hun til Radioavisen.

Hun vil ikke gå i detaljer med, hvori det absurde består, men henviser til reaktionen oven på de kronikker, hun har skrevet:

- Det er en lang proces, der kulminerede omkring reaktionen på et par kronikker, jeg kom med i forbindelse med partiets landsråd. Magt og ledelseskultur har nu slået ud i lys lue i offentligheden med konstituering her for nyligt.

Pia Christmas-Møller siger, at det har været en svær beslutning at tage efter 33 år i partiet, men hun slår fast, at hun stadig støtter regeringen:

- Jeg støtter fortsat VK-regeringen. Det er ikke mig, der vælter en borgerlig regering.

Til de vælgere, der stemte på hende til folketingsvalget den 13. november, siger hun, at hun er ked af, at hun har set det nødvendigt at trække sig, men samtidig gør hun opmærksom på, at hun vil fortsætte med at kæmpe for de holdninger, hun har stået for og de budskaber, hun gik til valg på.