Ida Auken: Det er helt vildt hårdt

Den afgående miljøminister Ida Auken er ked af at sige farvel til både SF og sit ministerium. Chokket efter SFs regeringsexit sidder stadig i hende, fortæller hun.

Afgående miljøminister Ida Auken var mandag forbi Amalienborg for at komme i afskedsaudiens hos Dronning Margrethe. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ida Auken (R) blev radikal i stedet for SFer, da SF trådte ud af regeringen, men trods partiskiftet betyder regeringsrokaden et farvel til posten som miljøminister.

»Det er helt vildt hårdt for os alle sammen. Vi har bygget et projekt op sammen over ti år, som kunne rives ned på fire dage. Chokket sidder stadig i os alle sammen, så vi har valgt at gå hver vores vej,« siger Ida Auken til TV 2 News, inden hun skal til afskedsaudiens på Amalienborg sammen med de fem øvrige afgående ministre.

Det var salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der splittede SF og i sidste ende sendte partiet ud af regeringen. Mens Ida Auken forlod SF for at blive radikal, skiftede nu forhenværende sundhedsminister Astrid Krag (S) fra SF til Socialdemokraterne.

»Nu har vi valgt at gå hver vores vej. Det vigtigste for mig er, at regeringen kommer godt videre, og at SF finder en vej. Det bliver så uden mig. Det er altid svært at forlade nogen, som man holder rigtig meget af. Og så må man huske, at folk godt kan være gode mennesker, selv om de sidder i et andet parti end en selv,« siger Ida Auken.