Ib Terp kan tage fire år mere

Følg kommunalvalget 2013 i Brøndby Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

18:17: Ib Terp kan tage fire år mere: Socialdemokraterne fik et flot valg i Brøndby, og gik fra syv til ti mandater. Da byrådet i Brøndby Kommune har 19 pladser, kan Socialdemokraterne mønstre et flertal på egen hånd. Det kan derfor med sikkerhed siges, at Ib Terp beholder borgmesterkæden i kommunen. Det skriver sydkysten.dk. SF mistede tre af sine fire mandater, DF endte på status quo med fire mandater mens Venstre gik et mandat tilbage, og dermed nu kan sætte sig på tre pladser i byrådet. Enhedslisten fik et enkelt mandat og kan således gøre sit indtog i Brøndbys byråd.

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER 2013:

23:05: Resultat: Magtbytte på venstrefløjen: Stemmerne er talt op i Brøndby. SF styrtbløder og er gået markant tilbage. Ved sidste valg opnåede partiet 21 procent af stemmerne, i aften får de sølle 5,5 procent. Enhedslisten går til gengæld frem og ser ud til at komme ind i byrådet med 7,2 procent af stemmerne. Socialdemokraterne går ligeledes frem med 6,9 procentpoint, og borgmesterposten synes stadig sikkert placeret i den røde favn.

09:05: Thorning sætter croissant-slutspurt ind: Politikerne kæmper lige til det sidste for at hive stemmer over til deres parti, inden valgstederne til kommunalvalget åbner klokken otte. Således også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der tirsdag morgen var mødt op i Brøndby Strand med Brøndbys borgmester, Ib Terp (S), og Socialdemokraternes spidskandidat til regionsvalget, Sophie Hæstorp Andersen (S), for at fange vælgerne, inden de bevægede sig videre mod valgstederne. For at give de forbipasserende et ekstra skub i retning af et kryds ved liste A havde de croissanter med som lokkemiddel. »Det er altid sjovt at tage det allersidste, inden valgstederne åbner. Nu tager vi lige slutspurten,« siger Helle Thorning-Schmidt til TV 2 News. Statsministeren vil dog ikke sætte et mål for, hvad det socialdemokratiske succeskriterium er. »Vi vi, bare gerne have et så godt valg som muligt. Intet er givet. Det er meget tæt, og jeg håber, at man vil stemme på Socialdemokraterne,« siger hun. Brøndby-borgmester Ib Terp forventer genvalg, men kan ikke skjule, at fodbold fylder meget på den københavnske vestegn. »Det er næsten ligesom en fodboldkamp. Man kender ikke resultatet på forhånd,« siger Ib Terp.

TIRSDAG D. 12. NOVEMBER 2013:

16:03: Socialdemokraterne er endnu ikke sikre på genvalg: Selvom Socialdemokraterne altid har stået stærkt i Brøndby, så er det endnu ikke sikkert om det igen vil blive Ib Terp, der kan sætte sig i borgmesterstolen, sådan skriver DR på deres hjemmeside. Ved sidste valg oplevede Socialdemokraterne at miste næsten en tredjedel af deres stemmer og blev kun reddet af SF, der gik frem. I 2009 var stemmeprocenten på 58,2, så der kan være mange stemmer at hente ved, at få sofavælgerne op af sofaen.