I et interview til TV 2 News gjorde Claus Hjort det klart: Vi er den svageste opposition i nyere tid

I TV 2 News-programmet »Lippert« lød det onsdag fra Venstres Claus Hjort Frederiksen, at oppositionen er den svageste i nyere danmarkshistorie. Venstre-strategen forklarede desuden, at han ikke vil have problemer med Søren Pape Poulsen som statsminister, såfremt næste folketingsvalg falder ud til De Konservatives fordel.

»I Venstre arbejder vi mod, at Jakob Ellemann bliver statsminister, men falder valgets resultat ud på en anden måde, er det vigtigste for os at få en blå regering,« forklarede Claus Hjort Frederiksen til TV 2 News. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Vi skal ikke længere tilbage end mandag i denne uge, hvor den mangeårige Venstre-politiker Claus Hjort Frederiksen gjorde sig yderst bemærket.

I et interview til nærværende avis revsede han Lars Løkke Rasmussen og pegede på den tidligere statsminister som hovedansvarlig for den aktuelle krise i blå blok.

»Jeg skal ikke skjule, at det efter min mening er Lars Løkke, som har skabt den uorden, der er i blå blok. Det gjorde han med sin slutfase i valgkampen, hvor han brød alle broer til de borgerlige,« lød det fra Claus Hjort Frederiksen i interviewet.

I går havde TV 2 News-programmet »Lippert« så besøg af Claus Hjort Frederiksen i kølvandet på interviewet i Berlingske.

Her blev Hjort Frederiksen spurgt om, hvorvidt oppositionen i dag er den svageste i nyere danmarkshistorie. Hertil svarede han:

»Ja, det tror jeg, man kan sige. Det tror jeg. Den er jo helt splittet.«

»Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti ligger i krig indbyrdes og ser, hvem der kan hugge stemmer fra hinanden. Jeg tror, at Liberal Alliance og muligvis Det Konservative Folkeparti i valgkampen vil køre på topskatter, hvilket efter vores opfattelse ikke er egnet til at flytte stemmer hen over midten.«

Pape Poulsen som statsminister?

Den forhenværende minister fortalte desuden i tv-programmet, at han ikke længere taler med Lars Løkke Rasmussen.

Da talkshowets vært, Søren Lippert, spurgte Claus Hjort Frederiksen, hvordan dette føles, svarede han:

»Det er da underligt fra at have talt med ham næsten hver dag, men den fælles berøringsflade eksisterer ikke længere.«

De to talte også om de aktuelle meningsmålinger, hvor De Konservative i nogle målinger er større end Venstre. I den forbindelse fandt følgende ordveksling sted.

»I Venstre arbejder vi mod, at Jakob Ellemann bliver statsminister, men falder valgets resultat ud på en anden måde, er det vigtigste for os at få en blå regering,« sagde Hjort Frederiksen.

Søren Pape Poulsen som statsminister og Jakob Ellemann-Jensen som udenrigsminister?

»Det ville jeg ikke have nogen problemer med.«

Lars Løkke som finansminister?

Her grinede Claus Hjort Frederiksen, da han svarede:

»Så ville jeg begynde at få nogle problemer.«

I det førnævnte interview til Berlingske henviste Hjort Frederiksen til, at den daværende Venstre-formand midt i valgkampen udgav bogen »Befrielsens øjeblik«, hvori Lars Løkke Rasmussen pludselig talte for en regering hen over midten og siden skrinlagde VLAK-samarbejdet.

»Den situation, vi sidder i nu, mener jeg godt, at man kan sætte adresseseddel på: Den er udløst af Lars Løkkes ageren. Det er selvfølgelig særlig bittert, for vi har haft god erfaring i 14 år med borgerligt samarbejde, men nu er vi inde i en fase, hvor vi skal reparere den skade, som Lars har forvoldt,« lød det fra Hjort Frederiksen.

Læs interviewet med Claus Hjort Frederiksen her. Og læs Lars Løkke Rasmussens svar på kritikken her, hvori han afviser at »gå i offentlig clinch« med sin forhenværende partifælle.