»Hvis det bare var det ene skilt«

Dansk Folkepartis Martin Henriksen vil ikke lægge sine penge i en Føtex, der skilter på arabisk. Det er nemlig udtryk for en generel tendens i samfundet, hvor vi retter ind efter indvandrere.

Hvis det bare var det ene skilt i den ene Føtex, så var problemet måske ikke så stort. Men når en dansk Føtex skilter på arabisk, er det et udtryk for en generel tendens til, at vi indretter os efter de udlændinge, der kommer til landet, mener integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

»Det er et udtryk for en udvikling i samfundet, hvor vi på forskellige områder giver efter og sender det signal, at hvis man ønsker at være i det danske samfund, så retter det ind efter én. I stedet for at dem, der kommer her til skal rette ind efter det danske samfund,« siger han.

Det er Føtex i Sønderborg, der ligger 300 meter fra et asylcenter med en stor gruppe syriske flygtninge, der hængt et tilbudsskilt op på både dansk og arabisk, for at hjælpe syrerne.

Spørgsmål: Hvorfor ikke hjælpe de syriske flygtninge på vej?

»For nogle uger siden var der store historier i medierne om, at de mennesker, der kom her, var meget ressourcestærke. De var dygtige til sprog og havde en god uddannelsesbaggrund. Og i den her sag bliver de så udråbt til nogle stakler, der slet ikke kan finde rundt i samfundet,« siger Martin Henriksen, der mener, at vi allerede hjælper flygtningene på mange forskellige måder, men skiltet er altså at gå for vidt.

»Hvor danskerne vil handle, må de selv om. Jeg er blevet spurgt, om jeg vil handle der, og jeg har sagt, at der nok går noget tid, før jeg vil lægge mine penge der igen,« siger Martin Henriksen.

På de sociale medier bliver DF-ordføreren dog ramt af kritik fra flere sider. Blandt andet SFs Özlem Cekic (SF), der skriver, at han skal tage det roligt.

»I Magasin har man valgt at skilte med russisk og kinesisk for at sælge sine varer til den turist gruppe også. Det må så i følge Henriksen betyde knæfald for kommunisme. Martin Henriksen burde vide, at butikkerne gerne vil sælge deres varer og derfor tænker kreativt. Det er ikke folketingsmedlemmernes opgave at blande sig i skiltning,« skriver hun.