»Hvis beløbet bliver sat ind i dag, hvornår skal det så stå på mælkekartonen?«

Liberal Alliance går ind for åbenhed om partistøtte, men partiets politiske ordfører mener, at det er »fuldstændigt tåbeligt« at lave regler, som tvinger virksomheder til at mærke produkter med information om partistøtte.

Simon Emil Ammitzbøl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forslaget fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), om at tvinge virksomheder og butikker til at skilte med deres partistøtte, er helt hen i vejret. Det mener i hvert fald Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

»Jeg synes, det er fuldstændigt tåbeligt, hvis jeg skal være ærlig. Det er et eksempel på, at man ønsker at overregulere ting.« siger han.

I Lahns forslag skal butikkerne have en ordning, der svarer til restauranternes smiley-ordning, mens virksomheder skal mærke deres produkter med oplysninger om, hvilke partier de støtter økonomisk.

»Hvis beløbet bliver sat ind i dag, hvornår skal det så stå på mælkekartonen?« spørger Simon Emil Ammitzbøll.

Han understreger, at Liberal Alliance går ind for stor åbenhed omkring støtte til partierne, og at partiet er klar til at se på, hvordan systemet kan gøres endnu mere gennemsigtigt.

»Vi har i dag en lovgivning, der gør, at partierne skal aflevere regnskaber, hvor der står, hvem der har støttet med mere end 20.000. De regnskaber ligger også på Folketingets hjemmeside, så man kan gå ind og sammenligne alle partierne på én gang. Det, synes jeg faktisk, er en fantastisk smart lovgivning. Hvis der så skal være mere åbenhed omkring de konkrete, der støtter, er vi åbne over for det, og det er regeringen også ved at arbejde på. Men alt det med at lave mere bureaukrati og gøre tingene mere besværlige, ser jeg ingen grund til,« siger den politiske ordfører.

Liberal Alliance offentliggjorde på partiets landsmøde et dokument med sponsorer, der havde støttet med 20.000 kroner eller mere.

»Vi er stolte over vores sponsorer og skammer os bestemt ikke over dem, men det her forslag fra Leif Lahn - ja, man får næsten lyst til at foreslå, at der skulle stå intelligenskvotient på politikeres valgplakater, for det her forslag er simpelthen for åndssvagt,« siger Simon Emil Ammitzbøll.