Hver tredje vælger er i tvivl før kommunalvalg

SF står til succes ved det kommende kommunalvalg. Men mange vælgere er stadig i tvivl, viser ny meningsmåling.

Kommunalvalgplakater ved H.C Ørstedsparken i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Blot to uger inden kommunalvalget er hver tredje vælger i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds på stemmesedlen.

Ifølge en meningsmåling Catinét Research har lavet for Ritzau svarer 32,2 procent "ved ikke" på spørgsmålet om, hvem de vil stemme på den 18. november.

Meningsmålingen viser samtidig, at SF nu puster Venstre i nakken som landets næststørste kommunale parti.

SF får således 10,3 procent af stemmerne, mod 12,2 procent til Venstre, mens Socialdemokraterne står til 18,8.

Spørger man mere retvisende kun de vælgere, som har bestemt sig for, hvem de vil stemme på, er billedet det samme: SF får nu 17,4 procent af stemmerne, Venstre 20,6 procent og Socialdemokraterne 31,8.

SF står derfor til at blive den store vinder ved kommunalvalget. Ved det seneste kommunalvalg i 2005 fik SF blot 7,4 procent af stemmerne, mod 27,5 procent til Venstre og 34,3 til Socialdemokraterne.

Til gengæld ser Dansk Folkeparti ikke ud til at kunne omdanne den landspolitiske succes til en tilsvarende kommunalpolitisk.

I 2005 fik Dansk Folkeparti 5,9 procent af stemmerne ved kommunalvalget. I dag svarer 4,2 procent, at de vil stemme på partiet, mens syv procent, af de vælgere som har besluttet sig, vil sætte krydset på Liste O.

Meningsmålingen er baseret på 1057 telefoninterview gennemført mellem den 30. oktober og den 5. november med personer over 18 år.

/ritzau/