Hver fjerde S-lokalformand: Thorning skal gå, hvis hun taber valget

Selv hvis Helle Thorning-Schmidt skal aflevere statsministerposten til Lars Løkke Rasmussen, mener flertallet af de socialdemokratiske lokalformænd, at hun skal fortsætte som partiets formand.

Foto: Mads Nissen. Hvis Helle Thorning-Schmidt (S) ikke formår at genindtage Statsministeriet ved valget senere i år, skal hun ifølge hver fjerde socialdemokratiske lokalformand træde tilbage som partiformand.
Læs mere
Fold sammen

Én ting ser kommentatorer og analytikere ud til at være enige om: At enten statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) eller Venstres statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen (V) må trække sig som formand, når en af dem taber valget.

Men de socialdemokratiske lokalformænd er ikke helt enige.

DR Nyheder har været i kontakt med 120 socialdemokratiske lokalformænd, og af dem er det 32 - cirka hver fjerde - der mener, at Thorning skal træde tilbage som formand, hvis hun ikke genvinder statsministerposten.

57 af lokalformændene mener derimod, at Thorning skal fortsætte som formand under alle omstændigheder, skriver dr.dk.

Formand for Socialdemokraterne i Allerød Henrik Tonnesen understreger, at Thorning har vist, at hun kan »levere varen«:

»Jeg kan slet, slet ikke se for mig, at hun ikke skal fortsætte som formand efter valget. I det tilfælde, at vi ikke skulle genvinde regeringsmagten, skal vi jo have en stærk opposition, og den vil Helle 100 procent sikkert være den bedste til at lede,« siger Henrik Tonnesen til DR.

Det er dog den tidligere socialdemokratiske statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, der løber med æren af at være den bedste statsminister gennem tiden i lokalformændenes øjne. Thorning ligger på andenpladsen.

DR har fået svar fra 120 af de i alt 256 socialdemokratiske lokalformænd.