Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det er en risikofyldt post, der mangler at blive besat i Justitsministeriets øverste ledelse. Se bare, hvordan det gik den hidtidige departementschef Anne Kristine Axelsson, som i kølvandet på Christiania-sagen og nødløgnen blev degraderet til Kirkeministeriet.
Derfor vrimler det heller ikke med oplagte kandidater, der higer efter at lægge billet ind på det ledige job med ansøgningsfrist i dag, konstaterer Sigge Winther i en interessant analyse bragt i søndagsudgaven af Politiken.
Dokumentation: Læs jobopslaget her
Her oplister han de mere eller mindre sandsynlige kandidater til posten - startende i departementschefernes egne rækker. Her træder to navne frem: Lars Findsen fra Forsvarsministeriet og Claes Nilas fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som begge er respekteret i embedsværket og uddannede jurister.
Uden for ministeriet tales der om tre medlemmer af den såkaldte »karnovske kongerække«, dvs. ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, rigsadvokat Ole Hasselgaard og politidirektøren i København, Thorkild Fogde.
»Det vides ikke, om en ansøgning fra en af disse tre mænd ligger i bunken, når den gås igennem i morgen. Chancen er dog lille. Simpelthen fordi de alle sidder i (for) gode jobs med (for) gode lønninger og med (for) stor jobsikkerhed,« noterer Sigge Winter og tilføjer, at det efterlader to bobler-kandidater: Thomas Ahrenkiel, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, og Barbara Bertelsen, vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, som assisterede Mette Frederiksen under lærerkonflikten, mens den socialdemokratiske kronprinsesse var beskæftigelsesminister.
Hele Sigge Winthers læseværdige analyse kan læses hos Politiken.
Læs også Politiko.dk's historie om, hvordan Justitsministeriet nu kræver, at den nye departementschef skal sikre, at der tales sandt over for Folketinget. Det fremgår af jobannoncen, og det er nyt. Da det magtfulde ministerium senest skulle have ny øverste chef i 2011, stod der intet om sandhedspligt i jobopslaget.