»Hvad skete lige der?« Fravalg af Støjberg bekymrer Thulesen Dahl og skuffer Søren Gade

Venstre har ikke fundet plads i partiets ledelse til tidligere integrationsminister Inger Støjberg. En beslutning, der bekymrer Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og skuffer Venstres Søren Gade.

(ARKIV) Tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V) blev ikke valgt til Venstres leldelse ved mødet i partiets folketingsgruppe mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Mens Kristian Jensen (V) bliver gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen (V) bliver politisk ordfører, og Sophie Løhde (V) bliver gruppenæstformand, bliver der ikke plads til Inger Støjberg (V) i Venstres ledelse. Det er resultatet af mødet i Venstres folketingsgruppe mandag eftermiddag, hvor partiets mest centrale poster blev fordelt.

Det har fået Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til tasterne.

»Hvad skete lige der? Venstre vrager Inger Støjberg til ledelsen. De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring!« skriver Thulesen Dahl på Twitter.

Skuffet Gade

Inger Støjberg fik med 28.420 personlige stemmer et positivt resultat ved folketingsvalget i juni og har tidligere været nævnt som mulig arvtager for Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre.

»Jeg tror, det bliver godt,« udtalte en fåmælt Inger Støjberg selv til Ritzau efter mandagens gruppemøde.

Hos Venstres tidligere minister og gruppeformand Søren Gade vækker beslutningen skuffelse. Han så gerne, at Støjberg havde fået en plads i Venstres ledelse, fortæller han til TV Midtvest.

»Inger Støjberg er jo et menneske, som fik over 28.000 personlige stemmer. Hun fik 73 procent af alle stemmer, der blev afgivet i Skive Kommune, og måske den største årsag til at Venstre gik frem,« siger Søren Gade, som frygter, at Venstre nu kan miste en del af de vælgere, der har stemt personligt på Inger Støjberg.