Husk det nu, Helle

Statsministeren er træt af Helle Thornings »sorte, sorte, sorte billede« af Danmark. Så nu har han givet hende en huskeseddel.

Husk det nu, Helle. Det var omtrent beskeden fra statsminister Lars Løkke Rasmussen til hans udfordrer under gårsdagens direkte duel på DR.

Løkke tog sig nemlig endnu en vandretur frem mod Helle Thorning-Schmidt, denne gang for at aflevere en lille, gul huskeseddel med seks punkter.

Sedlen var en del af en større gimmick fra Venstre, og i samme øjeblik, som Løkke gik frem mod oppositionslederen, blev den gule seddel offentliggjort op både Facebook og Venstres hjemmeside.

Formålet var, at minde Helle Thorning-Schmidt - og vælgerne - om, det ikke står så slemt til, som rød blok hævder.

- Du siger så mange ting i denne valgkamp. Du startede valgkampen med at sige, at Danmark er i recession og bakgear. Det viser sig, at den er i top-5 i Europa, sagde statsministeren på sin gåtur.

Venstre skriver desuden, at den danske vækst ligger i top-5 i Europa, at rekordmange unge tager en uddannelse og at sundhedsvæsenet gennemfører 200.000 flere operationer om året.

Deltag i debatten: Hvem klarede sig bedst i duellen?

Ud over sedlen, bød den næstsidste direkte tv-duel ikke på de store nyheder. Helle Thorning-Schmidt angreb Lars Løkke Rasmussen og blå blok, for at have svigtet danskerne efter ti års fejlslagen vækstpolitik, og Lars Løkke kritiserede igen og igen S-SFs »12-minutters-penge« for at være tomme løfter.

Desuden angreb Løkke Thorning for at ville indføre skattestigninger, der vil koste en dansk familie 27.500 kroner om året. Dén påstand var dog strammet lige rigeligt, viser et faktatjek fra Berlingske. Her kan du læse Berlingskes referat af duellen.

Sedlen var ikke kun til Helle T.

Lars Løkke Rasmussen kom med en forklaring på, hvorfor Helle Thorning netop skulle have sedlen stukket i hånden, da han besøgte Berlingske tidligere i dag.

- Der er ingen TV-station, der vil lægge taletid til, så jeg tænkte, det var smartere at skrive det op på en seddel, sagde statsministeren til en TV 2-journalist.

Tror du, hun vil læse den?

- Det tror jeg da bestemt, det går jeg da ud fra.

Er det dik nye kommunikationsmetode til Helle Thorning-Schmidt?

- Det er jo ikke kun Helle, der har brug for at blive erindret om det her. Det er sådan set os alle sammen. Der tegnes et billede af, at Danmark er et fuldstændigt nedslidt samfund. Det er jo ikke sandheden. Vi er ikke noget perfekt samfund, men vi er et godt samfund, sagde Løkken

Hurtigt en joke på nettet

Andre huskesedler med Løkke-kritiske budskaber er allerede begyndt at dukke op på nettet. Her har kreative sjæle fundet på alternative memo'er fra statsministeren.

- Brug dæknavn når du booker hotel efter en 'flot aften,' lyder ét råd til Helle Thorning for eksempel.

Eksternt Link: Se flere sjove råd her.