Hurtigere end ventet: Her er datoerne for Messerschmidts retssag

Datoerne for, hvornår Morten Messerschmidt skal forsvare sig i Meld og Feld-sagen, er nu fastlagt til syv dage mellem 2. og 13. august. Han er tiltalt af Bagmandspolitiet for misbrug af EU-midler og dokumentfalsk. Messerschmidt glæder sig over den snarlige afgørelse.

Morten Messerschmidt går retssagen i møde med »god samvittighed«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver i første halvdel af august, at Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, skal forsvare sig ved Retten i Lyngby. Det fortæller han til Berlingske.

Berlingske er i besiddelse af anklageskriftet mod Morten Messerschmidt, hvor han af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kaldet Bagmandspolitiet, tiltales for at misbruge EU-midler og dokumentfalsk.

Bagmandspolitiet kræver fængselsstraf til Dansk Folkepartis næstformand.

Morten Messerschmidt selv glæder sig over, at retssagen skal afvikles om blot tre måneder.

»Vi har, siden dagen efter vi modtog anklageskriftet, udtrykt ønske om at få en retssag hurtigst muligt. Derfor glæder jeg mig nu over, at jeg forhåbentlig snart kan lægge hele den her sag bag mig,« siger han.

Der har tidligere været spekuleret i, om Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skulle trække sig tilbage inden kommunalvalget for at blive afløst af Morten Messerschmidt. En af forudsætningerne for dette scenario er dog, at Messerschmidt slipper helskindet fri af den såkaldte Meld og Feld-sag, som han efter fem års ventetid nu skal forsvare sig i.

Kommunalvalget finder sted 16. november, og derfor vil der være god tid imellem afgørelsen af retssagen og valget. Selv tænker næstformanden dog ikke meget over hverken formandskamp eller kommunalvalg.

»Nu handler det om at få den her sag overstået, og alt, hvad der så sker bagefter, må vi tage til den tid,« siger Morten Messerschmidt, der stadig er optimistisk om sin fremtid:

»Jeg går ind i sagen med raskt mod og med god samvittighed.«

Morten Messerschmidt er tiltalt for svindel med EU-midler i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015 samt for at have medvirket til, at der blev afgivet falske underskrifter i den forbindelse.

Sagen har været undervejs siden 2016, og 27. april stemte Folketinget for at ophæve Morten Messerschmidts immunitet, så der kunne rejses tiltale.