Hun langede ud efter Thulesen Dahl for og fik en advarsel – men Pia Kjærsgaard har en del af skylden

Med en slet skjult reference til Fremskridtspartiets nedsmeltning langede et medlem af Dansk Folkeparti ud efter Kristian Thulesen Dahl. Det udløser nu en advarsel. Men en lokalformand skælder også ud på Pia Kjærsgaard, som ifølge ham bærer en del af skylden for at sagen løb løbsk.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard har i øjeblikket svært ved at holde på folketingsmedlemmerne i partiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor uroens gløder gennem længere tid har ulmet i Dansk Folkeparti, er der den seneste tid udbrudt en decideret ildebrand.

Og fortsat færre partimedlemmer holder sig efterhånden fra at kaste brænde på bålet.

Det stod klart, blandt andet da Dansk Folkepartis folketingskandidat i Frederikshavn Nana Harring lørdag gik på Twitter med en reference til Fremskridtspartiets nedsmeltning.

»Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng,« skrev Nana Harring.

Og ifølge Jyllands-Posten har det tweet, som forfatteren nu har skjult for alle andre end sine egne godkendte følgere, udløst en advarsel fra DFs lokalafdeling i Frederikshavnkredsen.

Det siger lokalformand Flemming Køster til avisen.

»Det er at hælde mere benzin på bålet at skrive sådan noget. Man ved, at det fører spektaklet videre, når der egentlig er brug for ro. Nana har noget af skylden, men det har Pia Kjærsgaard også, idet hun sender opslaget videre. Hun burde være klog nok til at få det stoppet, men i stedet løb det løbsk,« siger Flemming Køster til Jyllands-Posten.

Han uddyber, at Nana Harris gerne måtte have ytret sig, som hun gjorde, hvis ikke hun på sin profil havde gjort det klart, at hun er folketingskandidat for DF.

Pegefingeren smuttede ikke

Det var medlem af Fremskridtspartiet Kristen Poulsgaard, der i 1995 kaldte Kristian Thulesen Dahl og Fremskridtspartiets hovedbestyrelse for »tøsedrenge«.

Til en vis overraskelse delte Pia Kjærsgaard dog også Nana Harrings tweet på sin egen profil, og over for B.T. bekræftede hun, at pegefingeren ikke bare var smuttet på smartphonen, men at hun rent faktisk mente det.

Synes du, at Thulesen Dahl er en tøsedreng?

»Ja,« svarede Pia Kjærsgaard til B.T.

Utilfredsheden med Kristian Thulesen Dahl har i dele af partiet været for opadgående i lang tid, men i øjeblikket grunder den i, at den detroniserede formand ikke har bekendt endelig kulør i spørgsmålet om, hvorvidt han bliver i Dansk Folkeparti.

Han har nemlig allerede gjort det klart, at han ikke kommer til at genopstille for Dansk Folkeparti ved et kommende folketingsvalg.

Thulesen Dahl har dog ikke meldt noget ud om, hvorvidt det politiske parløb, han i lang tid har kørt med Inger Støjberg – eksempelvis i spørgsmålet om forsvarsforbeholdet – skal udmunde i, at han rent faktisk bliver medlem af Støjbergs nystiftede parti, Danmarksdemokraterne.