Hovsa: Udflyttede arbejdspladser ligger i forvejen i Jylland

Energiministeriet har lagt op til at flytte statslige arbejdspladser til Esbjerg fra København. Men i virkeligheden ligger arbejdspladserne allerede i Fredericia.

Lars Christian Lilleholt. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de helt store politiske manøvrer, som regeringen har udført, siden den kom til i sommer, har været udflytningen af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til landets yderområder.

Men noget kunne tyde på, at det er gået lige lovlig stærkt med at få placeret jobbene på landkortet i Energiministeriet.

Ministeriet har nemlig ifølge Fredericia Dagblad overset, at de statslige job, der skal flyttes fra Energinet.dk til Esbjerg, ikke er placeret i København, men faktisk ligger i Erritsø nær Fredericia.

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) beklager fejlen over for Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S). Men 35 arbejdspladser skal fortsat flyttes ud fra Fredericia til Esbjerg.

»Man troede altså, at arbejdspladserne var placeret hos Energinet i København. Lars Christian Lilleholt har nu beklaget, at det ikke forholdt sig sådan, men det ændrer ikke ved, at arbejdspladserne skal til Esbjerg,« siger byrådsmedlem for Venstre i Fredericia Kenny Bruun Olsen (V) til Fredericia Dagblad.

I regeringens plan for udflytningen af statslige arbejdspladser ryger knap 4.000 arbejdspladser fra hovedstadsområdet til yderområderne.